Vertaa asuntoja

Mijas maailmankartalle

Mijas maailmankartalle

  • 09/05/2018

Tarja Turunen piti Mediatilaisuuden Mijasissa tulevan Noche Escandinava konsertin tiimoilta. Kun Mijasin kaupungin edustajat kysyivät, onko Tarja kuuluisa, maailmantähti totesi vaatimattomasti näin asian olevan. Miljoonia levyjä myynyt rocksopraano hurmasi vaatimattomuudellaan ja argentiinalaisella aksentilla.

Tarja Turusen tähdittämä klassisen musiikin konserttikiertue Noche Escandinava III starttaa Espanjasta. Ainoalle Euroopassa järjestettävälle konsertille valittiin paikaksi Mijas, sillä Tarja halusi pitää konsertin ns kotikonserttina.

Etelä-Espanja on ollut Tarjan perheen osa-aikainen koti muutaman vuoden ajan. Kiertue-elämän aloitus kotoa käsin onkin miellyttävää vaihtelua mantereiden välillä reissaavalle artistille.

-Paikkana on Las Lagunasin teatteri, sillä halusin konsertin intiimiin paikkaan, jossa musiikki soi kauniisti. Lied musiikkihan on lähtöisin kuninkaallisille soitetuista pienistä konserteista eli teemaan sopivat hyvin pienehköt tilat.

-Etelä-Amerikassa minulta aina kysytäänkin, että miksi näille konserteille valitaan tilat, jonne mahtuu vain tuhat henkeä, kymmenien tuhansien stadioneita täyttävä Tarja nauraa.

Rakkaudesta musiikkiin

-Minulle musiikissa ei ole koskaan ollut rajoja. Minussa on nämä kaksi puolta rock-musiikkia ja klassista yhtälailla rakastava laulaja muistuttaa.
Tämä ajatus on siirtynyt myös Tarjan faneihin.
-Kaikissa klassisen konserteissani on aina myös rockfaneja. Esimerkiksi kirkoissa järjestetyt konsertit ovat tuoneet paikalle kuulijoita, jotka ovat astuneet elämänsä ensimmäisen kerran kirkkoon.
Tulevaa konserttia pohtiessaan Tarja tunnustaa suuntaavansa aina juurilleen, kun pääsee laulamaan klassista musiikkia.

-Klassinen on pitänyt minut laulukunnossa, sillä laulua tulee harjoitella päivittäin. Tämä on pitänyt myös jalat maassa, sillä rocktähden ympärillä on usein melkoinen pyöritys.

Tarjalla on yksi klassinen levy ”Ave Maria – En Plein Air”. Haaveissa olisi julkaista levy Sibeliuksen musiikista.
-Kaikista säveltäjistä juuri Sibeliuksen musiikki sopii kauniisti minun äänelleni, Tarja pohtii.

Tarja esitteli kaupungin ulkomaalaistoimen kunnanvaltuutetulle Roy Perezille rock Tarjan.

Mijas maailmalle

Mijas Naturalin tiloissa järjestetty mediatilaisuus toi yhteen suomalaisen artistin, paikallisen median sekä Mijasin kaupungin edustajat. Kiireiset kunnanvaltuutetut olivat varanneet tapaamiseen reilun vartin, mutta espanjaa taitava välitön artisti sai paikalliset päättäjät unohtamaan kiireensä.
-Arvostan suuresti sitä, että Tarja painottaa laulajan uralla harjoittelun ja työn tärkeyttä, mietti kaupungin koulutoimen edustaja Hipólito Zapico Baragaño. Vaikka omaisi laulunlahjan, tarvitaan myös jatkuvaa ja sinnikästä harjoitusta.

Kauneuskeskus Mijas Naturalin Kristiina Tähtinen iloitsi, että kauneuskeskus on myös kohtaamispaikka ja toimii hyvin myös mediatilaisuuden järjestämispaikkana.
-Mijasin kaupunki saa myös hienoa julkisuutta kansainvälisten vieraiden myötä. Esimerkiksi Tarja vierailee Mijasissa säännöllisesti ja julkaisee usein kuvia kaupungista sosiaalisen median tileillään kuten instagramissa, Tähtinen muistuttaa.
-Tarjalla on satojatuhansia seuraajia eri tileillä eli yksi Mijas-otos leviää sekunneissa ympäri maailman.

Yhteiskuvassa ulkomaalaistoimiston Ana Skou, koulutoimen edustaja Hipólito Zapico Baragaño, Mijas Naturalin Kristiina Tähtinen, Tarja Turunen sekä ulkomaalaistoimesta vastaava kunnan edustaja Roy Perez.

Tulossa kaunis konsertti

-Mijasin konsertissa kuullaan herkkiä tulkintoja, vakavoidutaan ja lopuksi myös hauskuutellaan, Turunen valottaa konsertin sisältöä. Mukana on muun muassa Jean Sibeliuksen ja Oskar Merikannon sävellyksiä. Konsertista tulee “muy lindo” Tarja vakuuttaa.

Mijasin konsertti järjestetään Las Lagunasin teatterissa ja konsertti tuo lavalle Tarja Turusen lisäksi kaksi muuta laulajaa; Marjut Kuhnhennin ja Juha Koskelan, sekä pianisti Anu Rautakosken.

Tapahtuma: Kamarimusiikkikonsertti / Noche Escandinava III
Esiintyjät: Tarja Turunen (laulu), Marjut Kuhnhenn (laulu), Juha Koskela (laulu), Anu Rautakoski (piano)
Paikka: Teatro Las Lagunas (Mijas, Malaga)
Aika: 16.5.2018 klo 20:00 (ovet avataan klo 18:00)
Osta lippu netistä tästä linkistä 
Paikalle saavuttaessa mukana tulee olla lippu joko tulostettuna, mobiiliversiona tai voit hakea lipun El Corte Ingelesin lippupalvelupisteista