Vertaa asuntoja

Mistä löytyvät Espanjan parhaimmat karnevaalit?

Mistä löytyvät Espanjan parhaimmat karnevaalit?

  • 02/02/2020

Karnevaaleilla iloitellaan perinteisesti ennen kristittyjen paastoaikaa. Juhlamenojen päivämäärät vaihtelevat vuosittain ja paikkakunnittain, mutta riehakas meno on aina taattu. Espanjassa suurimmat karnevaalit järjestetään Kanariansaarilla sekä Andalusiassa.

Teneriffan Santa Cruzissa vietettäviä karnevaaleja pidetään kansainvälisesti maailman toiseksi tunnetuimpana lajissaan, heti Río de Janeiron jälkeen. Samasta syystä paikat ovatkin ystävyyskaupunkeja keskenään. Kerrotaan anekdoottina vielä, että Río de Janeiron että São Paolon kaupunkien perustaja oli teneriffalainen Isä Anchieta.

Santa Cruzin karnevaalit jakautuvat selkeästi kahteen osaan: viralliseen ohjelmaan tanssi- ja laulukokoonpanoineen, naamiaisasuisine ryhmineen ja musiikkiyhtyeineen sekä epävirallisempiin ja vähän villimpiin katujuhliin. Päivien mittaan valitaan karnevaalien kauneuskuningatar, nähdään lukemattomia kulkueita, haudataan sardiinia, tanssitaan ja ennen kaikkea juhlitaan vuorokauden ympäri.

Karnevaaleilla on ollut vuodesta 1987 lähtien teema, joihin ovat vuosien saatossa lukeutuneet muun muassa elokuvat, satujen maailma, sirkus, viidakko, Rooma, Egypti, flower power, Celia Cruz, kauhuelokuvat, Bollywood, tulevaisuus, 80-luku ja Karibia. Vuoden 2020 teemana on ”keimaileva 50-luku”.

Karnevaalit alkavat teneriffalaiskaupungissa tänä vuonna 7. helmikuuta ja juhlahumua piisaa 1. maaliskuuta saakka. Santa Cruzin karnevaaleja pidetään ehdottomasti Espanjan ”brasilialaisimpina”.

Cádizin karnevaaleilla on vuosisatojen historia

Eteläisessä Espanjassa, Andalusian Cádizissa meno on samansuuntaista, tosin pienemmässä mittakaavassa. Juhlien historia on kuitenkin omaa luokkaansa, sillä vanhimmat kaupungin karnevaaleista kertovat dokumentit ovat peräisin 1500-luvun lopulta.

Laulavat ryhmät ovat näyttävästi esillä Cádizissa. Gran Teatro Fallassa järjestetään joka vuosi tammi-helmikuussa karnevaaliryhmien kilpailu, jossa nähtäviä esityksiä voi seurata Canal Sur-televisiokanavalla. Kilpailussa naamiaisasuiset kuorot esittävät lauluja, jotka yleensä rienaavat senhetkistä maailmanmenoa oikein olan takaa.

Eniten ohjelmaa on tarjolla yhdentoista päivän ajan, tänä vuonna 20 helmikuuta alkaen maaliskuun 1. päivään saaka, mutta minikarnevaaleineen ja gastronomisine tapahtumineen juhlat venyvät yli kuukauden mittaiseksi.

Top 10 -karnevaalit

Muihin tunnettuihin Espanjan karnevaaleihin lukeutuvat Murcia Águilasin iloiset juhlat, joissa nautitaan ”taikajuomaa” nimeltään ”cuerva”. Sen kerrotaan herättävän karnevaalihengen eloon kenessä tahansa.

Karnevaaleja juhlitaan lähes joka puolella Espanjaa pohjoisesta etelään ja idästä länteen. Espanjan valtion matkailuviraston sivusto nostaa lukuisten juhlien joukosta Top 10 -artikkelissaan esille seuraavien paikkakuntien tarjontaa:

24.1.–1.3.2020 Santa Cruz, Teneriffa, Kanariansaaret
7.2.–1.3.2020 Las Palmas, Gran Canaria
13.–25.2.2020 Verín, Galicia
15.–29.2.2020 Águilas, Murcia
20.2.–1.3.2020 Cádiz, Andalusia
20.2.–1.3.2020 Villarrobledo, Kastilia-La Mancha
21.–25.2.2020 Xinzo de Limia, Galicia
21.–25.2.2020 Badajoz, Extremadura
21.–25.2.2020 Toro, Kastilia ja León
21.–29.2.2020 La Bañeza, Kastilia ja León

Lähde: Spain.info

Liity keskusteluun