Vertaa asuntoja

Miten matkustaa Euroopassa tällä hetkellä?

Miten matkustaa Euroopassa tällä hetkellä?

  • 14/08/2020

Espanjalainen päivälehti ABC selvitti miten muut EU-maat suhtautuvat matkailuun Espanjassa ja muuallakin Euroopassa tällä hetkellä.

Suomen hallitus ei suosittele matkustamista Espanjaan ja velvoitteena on karanteeni heille, jotka palaavat paitsi Espanjasta myös Ranskasta, Itävallasta, Sloveniasta, Belgiasta, Alankomaista ja Andorrasta. Tässä tietoa muiden maiden tämän hetkisistä matkustusrajoitteista.

SAKSA

Suosittelee välttämään matkustamista Aragoniin, Kataloniaan ja Navarraan, joita Saksa pitää riskialueina. Vaatii Espanjasta tulevilta karanteenin tai negatiivisen testin, joka suoritetaan 48 tuntia ennen matkaa.

ITÄVALTA

Edellyttää negatiivisen PCR-testin tai kymmenen päivän karanteenia; koskee Manner-Espanjaa, mutta ei Kanarian saaria ja Baleaareja.

BELGIA

Ei salli matkustamista Aragoniin, Navarraan, Barcelonaan ja Lleidaan tartuntatapausten lisåäntymisen vuoksi ja suosittelee testin ja kyselyn ottamista matkustajille, jotka matkustavat Madridista, Gironasta, Tarragonasta, Baskimaasta, La Riojasta, Soriasta, Guadalajarasta, Castellónista, Valenciasta, Murciasta, Almeríasta, Baleaareilla.

BULGARIA

Schengen-alueelle ei ole rajoituksia.

KYPROS

Velvoittaa Espanjasta, Ranskasta, Italiasta, Alankomaista, Yhdistyneestä kuningaskunnasta ja Kreikasta tulevat matkustajat esittämään negatiivisen tuloksen PCR-testissä.

KROATIA

Suosittelee välttämään kaikkia matkoja Tšekin tasavaltaan, Andorraan, Tanskaan, Norjaan, Puolaan, Portugaliin, Viroon ja Maltaan, ja suosittelee välttämään turhia matkoja Espanjaan ja muuhun EU:hun/Schengen-alueelle.

TANSKA

Suosittelee välttämään matkustamista ulkomaille ja kieltää maahantulon paitsi poikkeustapauksissa Espanjasta, Andorrasta, Luxemburgista, Romaniasta ja Bulgariasta matkustaville.

SLOVAKIA

Espanja on Slovenian tarkkailun alla, vaikka se kehottaa välttämään matkustamista Aragonian, Katalonian ja Navarran alueille.

SLOVENIA

Pakollinen karanteeni Aragonista, Navarrasta, Kataloniasta ja Baskimaasta matkustaville. Toistaiseksi ei rajoituksia Andalusian, Asturian, Kanarian saarten, Kastilia-La Manchan, Ceutan, Extremaduran, Galician ja Melillan alueilta tuleville.

VIRO

Pakollinen karanteeni Espanjasta, Itävallasta, Belgiasta, Ranskasta, Maltalta, Monacosta ja Tšekin tasavallasta tuleville matkailijoille.

RANSKA

Ranskalla ei ole maahantulorajoituksia “ellei vastavuoroisuuden vuoksi ole suositeltavaa”. Ranskan hallituksen mukaan on kuitenkin parasta olla matkustamatta Kataloniaan ja Aragoniaan ja sieltä tullessä oltava PCR-testi tehtynä tai tehtävä.

IRLANTI

Kaikkien EU-maiden asukkaiden on noudatettava karanteenia, paitsi niiden maiden asukkaiden, jotka sisältyvät “vihreään luetteloon”, jossa Espanjaa ei tällä hetkellä ole.

LATVIA

Pakollinen karanteeni ja suositus olla matkustamatta. Lentoliikenne on keskeytetty Espanjaan, Luxemburgiin, Romaniaan, Andorraan, Bulgariaan, Belgiaan, Ruotsiin, Portugaliin ja Maltaan.

LUXEMBURG

Ei rajoituksia.

ALANKOMAAT

Suosittelee vain välttämättömien matkojen tekemistä ja karanteenin noudattamista palattaessa Kataloniasta. Muualla Espanjassa Hollannin hallitus suosittelee noudattamaan varovaisuutta.

PUOLA

Erityisiä rajoituksia tai suosituksia ei ole asetettu, mutta Espanjan koronatilannetta seurataan koko ajan.

PORTUGALI

EU/Schengen-alueella ei ole rajoituksia.

BRITANNIA

Ei suosittele matkustamista ja velvoittaa useimmista Schengen-maista, mukaan lukien Espanja, matkustavat suorittamaan yleisen karanteenin.

ROMANIA

Espanjaan ja muuhun EU:hun ei ole rajoituksia, Luxemburgia lukuun ottamatta.

RUOTSI

Muista EU-maista tuleville matkustajille ei ole asetettu rajoituksia, eikä niitä ole suunniteltu.

SVEITSI

Määrää karanteeniin Luxemburgista, Romaniasta ja Espanjasta tulevat henkilöt (poikkeuksena Kanarian saaret ja Baleaarit).

Lähde: ABC

Liity keskusteluun