Vertaa asuntoja

Norwegian irtisanoo yli tuhat työntekijäänsä Espanjassa

Norwegian irtisanoo yli tuhat työntekijäänsä Espanjassa

  • 04/05/2021

Lentoyhtiö Norwegian on ilmoittanut espanjalaisille alan ammattiliitoille aikovansa irtisanoa lähiaikoina yhteensä 1.191 työntekijää eli 85 prosenttia koko maassa olevasta henkilökunnasta. Samalla koko toimintaansa uuteen uskoon järjestelevä norjalaisyhtiö kertoo sulkevansa kolme viidestä operatiivisesta keskuksestaan Espanjassa.

Norwegian ilmoittaa pistävänsä lapun luukulle pysyvästi Barcelonan, Gran Canarian ja Teneriffan toimipisteissä. Jatkossa yhtiöllä on Espanjassa toimintaa ainoastaan Málagan ja Alicanten lentokentillä. Tiedotteensa mukaan lentoyhtiö operoi vain yhdellä koneella kummaltakin kentältä 2021 aikana.

Ensi vuoden puolella yhtiön suunnitelmissa on lentää Pohjoismaista sekä Málagaan että Alicanteen kolmella koneella. Economista-lehden mukaan Norwegian on jo alkanut etsimään palkkalistoilleen suomalaisia ja tanskalaisia lentäjiä. Yhtiö käynnistänee siten ennen pitkää uudelleen reitit myös Suomen ja Espanjan välillä.

Norwegian tiedottaa, että yhtiö aikoo liikennöidä yhteensä 50 koneella kuluvan vuoden loppuun mennessä ja 70 koneella 2022 aikana. Se luopuu ainakin toistaiseksi pitkistä reiteistä ja keskittyy valikoidusti lyhempiin kannattaviin reitteihin. Pari vuotta sitten Norwegianin laivastoon kuului enimmillään 168 lentokonetta.

Teksti: Arto Ryynänen / Espanjan Sanomat
Lähteet: Norwegian, Union Sindical Obrera (USO), El Economista

Liity keskusteluun