Vertaa asuntoja

Olutmuseo avasi ovensa Espanjassa

Olutmuseo avasi ovensa Espanjassa

  • 04/07/2019

Galiciassa avattiin 19. kesäkuuta 2019 uusi ”pyhiinvaelluspaikka” oluen ystäville. A Coruñassa sijaitsevan Mundo Estrella Galician (MEGA) reilut 2.500 neliötä kertovat oluen panemisen tuhansia vuosia pitkän historian ja nykypäivän.

A Coruñassa avattu MEGA eli Mundo Estrella Galicia sijaitsee Hijos de Riveran olutyhtiön panimon ja tehtaan yhteydessä. Vuonna 1906 perustettu yritys pyörittää erästä Espanjan tunnetuimmista panimoista, ja sen puikoissa on tänä päivänä viides Riveran perheen sukupolvi.

Ignacio Rivera kertoi avajaistilaisuudessa projektin syntyneen ”rakkaudesta olueen ja tarpeesta kertoa omasta, yli satavuotiaasta historiasta maan olutkulttuurin kehityksessä”. Yhtiön johtaja kutsui kaikki tervetulleiksi museoon, jota hän nimitti ”omaksi katedraalikseen” ja ”oluen ystävien pyhiinvaelluskohteeksi”.

Huolella suunniteltu projekti

MEGA pyrkii koko maakunnan museotarjonnan kärkijoukkoihin, paikaksi ”jossa on pakko käydä”. Projektia on valmisteltu kuusi vuotta niin oman yrityksen työryhmän voimin kuin noin 40 yhteistyöyrityksen kanssa. Rahaa museoon on sijoitettu noin 10 miljoonaa euroa.

Oluen ja oman yrityksen historian lisäksi museossa esitellään joitakin tuotantolaitoksen työvaiheita oluen panemisesta sen pullotukseen. Paikasta tekeekin ainutlaatuisen se, että siellä pääsee vilkaisemaan olutpanimon jokapäiväiseen arkeen ja työrutiineihin.

Näe, tunne, maista

MEGAssa tulee tutuksi oluen yli kymmenen tuhatta vuotta vanha historia, joka saa alkunsa Lähi-idästä. Läpi käydään muun muassa keskiaikaa, jolloin olut oli etenkin munkkien juomaa, sekä viikinkien olutharrastuksia.

Informaation ja visuaalisen tarjonnan lisäksi vierailijat pääsevät tunnustelemaan ja maistelemaan. Normaalin sisäänpääsyn lisäksi tarjolla on opastettuja kierroksia sekä työpajoja. Kierros päättyy viiden eri olutlajin maistiaisiin.

MEGA – Mundo Estrella Galicia
Osoite: José María Rivera Corral, 6, 15008 A Coruña
Avoinna: ti-to 11:00-19:00, pe-su 11:00-20:00, maanantaisin suljettu

Lähde: MEGAn lehdistötiedote 19.6.2019 sekä www.mundoestrellagalicia.es, kuvat: MEGA

Liity keskusteluun