Vertaa asuntoja

Onko Aurinkorannikko sittenkään Paratiisi?

Onko Aurinkorannikko sittenkään Paratiisi?

  • 31/01/2020

Aurinkorannikon avustajat ovat hyvin esillä Fran Perean tähdittämässä suomalais-espanjalaisessa Paratiisi -rikossarjassa. -Tätä sarjaa on ollut hienoa tehdä, kiittelivät Paratiisi -sarjan espanjalaistähdet Fran Perea ja María Romero lehdistötilaisuudessa Helsingissä.

Suomessa ja Espanjassa kuvattu jännittävä rikosdraama Paratiisi on saamassa loppuhuipennuksen, sillä sen esitykset alkavat ensi viikolla. Viime maanantaina pidetty lehdistötilaisuus Helsingin Korjaamossa toi Suomeen sarjan kuuluisat espanjalaiset näyttelijät.

Mieluisa projekti

Espanja.Comin haastattelemat espanjalaispoliiseja näyttelevät Luisa Salinas (María Romero) ja Andrés Villanuevan (Serranon perhe -sarjasta tuttu Fran Perea) pitivät kansainvälisestä projektista.

– Kaikki me olemme pohjimmiltamme samanlaisia, näyttelijät miettivät monikulttuurisessa näyttelijäkaartissa työskentelyä.

-Vaikka kolmella kielellä (suomi, espanja, englanti) toteutettu sarja toi haasteita niin näyttelijöille kuin ohjaajana toimineelle Marja Pyykölle on se samalla ollut myös antoisampaa, Fran miettii.

-Usein vuorosanoja työstettiin vielä näyttelijöiden kanssa, jotta vieraalla kielellä (englanti) olevat vuorosanat sopivat kullekin parhaalla mahdollisella tavalla, jatkaa Maria Romero.

Kuvauspäivien jälkeen oli kyllä todella väsynyt, Fran vahvistaa.

Näyttelijöistä aistii tyytyväisyyden hankkeeseen. -Olemme olleet onnekkaita päästessämme mukaan tällaiseen hankkeeseen. Tottakai näyttelijäntyö on palkitsevaa omassakin maassa, mutta kun työskentelee ulkomailla on se vielä monin kerroin palkitsevampaa. Esimerkiksi vaikka tämä pressitilaisuus Suomessa, se antaa myös meille henkilöinä paljon uutta, Fran kiittelee.

Fran Perea Espanja.Comin Reija Márquez Huttusen haastateltavana

Aurinkorannikko saa mustan sävyn

Paratiisi -sarja kertoo Oulun poliisissa työskentelevästä rikostutkija Hilkka Mäntymäestä (Riitta Havukainen), joka lähtee Espanjan Fuengirolaan selvittämään kadonneen suomalaisperheen tapausta. Kahdeksan jakson aikana etsitään rikosvyyhdin ratkaisua, mutta eletään myös ihmissuhteiden viidakossa.

Paratiisi- sarjassa eletään Euroopan ääripäissä Oulussa ja Fuengirolassa. Kuvaukset marraskuisessa Oulussa ja aurinkoisessa Fuengirolassa tuovat esille kahden maan kontrastia, mutta kuten sarjassa korostetaan mikään ei ole pelkästään mustavalkoista.

Sarja on todella jännittävä ja upeasti rakennettu rikosdraama. Sitä ei heikkohermoisen kannata katsoa illalla viimeisenä.

Aurinkorannikon väki esillä

Aurinkorannikon suomalaisväkeä värvättiin kuvauksiin avustajiksi ja heitä lähtikin mukaan sankoin joukoin.  Tuttuja kasvoja näkyy useassa kohtauksessa. Antti Pekkarinen sekä monesta Aurinkorannikon näytelmäprojektista tuttu Birgit Leinonen hoitavat upeasti puheroolinsa.

Suomalaisille tuttu Serranon perhe -sarjasta

Fran Perea on suomalaiskatsojille tuttu Serranon perhe -sarjan Marcosina. -Itseasiassa tämä rooli toi minulle mahdollisuuden päästä myös tähän sarjaan, Fran kertoo. Sarjan käsikirjoittaja Matti Laine oli miettinyt rooliin sopivia näyttelijöitä ja puhuttuaan Serrano-faniksi tunnustautuvan vaimonsa kanssa ehdotettiin roolia Franille. Madridissa järjestettyjen koekuvausten jälkeen asia oli selvä.

-Minulle Suomeen tutustuminen on todellinen etuoikeus. Teidän maannehan on muodissa, Fran suitsuttaa. Teillä on loistava koulujärjestelmä, poliittinen monimuotoisuus ja naisia päättävillä paikoilla. Ainoastaan kieli on ihan mahdoton!

Vaikka puhun sarjassa hieman suomea, täytyy myöntää etten oikeastaan edes tiennyt mitä sanoin, sillä opettelin vuorosanat pelkästään äänteiden mukaan.

-“Joo joo”, sen vielä muistan, karismaattinen näyttelijä esittelee suomenkielen taitojansa.

Lue tästä aiemmin julkaistu artikkeli sarjan tekemisestä.

Kansainvälinen tuotanto

Paratiisi on Ylen, MRP Matila Röhr Productions Oy:n ja Mediapron suomalais-espanjalainen yhteistuotanto. Pääkäsikirjoittaja on useita rikosromaaneja julkaissut Matti Laine. Laineen kanssa sarjan ovat kehittäneet Mediapron David Troncoso ja Ran Tellem sekä Yle Draaman päällikkö Jarmo Lampela.  Pääosissa nähdään Riitta Havukainen, Fran Perea, María Romero. Muissa keskeisissä rooleissa nähdään Armi Toivanen, Risto Tuorila, Carl-Kristian Rundman ja Oscar Zafra.

Paratiisi-sarja esitetään Yle 1 kanavalla 9.2. alkaen ja Areenassa se näkyy jo 7.2., sekä Espanjassa Mediapron maksullisella Orange TV kanavalla keväällä 2020.
VINKKI: Jos sinulla on YLE tunnukset voit katsoa sarjaa myös ulkomailla 

Kuvat: Gülen Topaloglu

Liity keskusteluun