Vertaa asuntoja

Oppia ikä kaikki -Mitä vaihtoehtoja Espanjassa?

Oppia ikä kaikki -Mitä vaihtoehtoja Espanjassa?

  • 20/12/2019

Olit sitten juuri peruskoulun tai lukion päättänyt, vuorotteluvapaalla, ammatinvaihtaja tai muuten vaan innokas harrastaja, niin suomalainen kehuttu koulutusjärjestelmä joustaa kansainväliseksi muuttuneessa maailmassa. Virallisten suomalaisten koulutusten lisäksi Espanjassa on suomeksi tarjolla erilaisia yleissivistäviä ja ammattiin johtavia tutkintoja. Tässä vaihtoehtoja tiedonjanoisille.

Vapaus ja elämänilo toivat Espanjaan opiskelemaan

Ilmasto houkutteli Kia-Maria Ahon Espanjaan etäopiskelemaan. Aurinkorannikkoa valikoitui sijainniksi, koska täällä hän saisi lapset suomalaiseen kouluun. Opiskelut ovat sujunut loistavasti. – Tykkään vapaudesta opiskella silloin kun se itselle sopii. Toki meillä on verkkotapaamisia, mutta niissäkin olen voinut päättää itselleni sopivat ajankohdat. Opiskelun ohessa Kia-Maria on tehnyt komissiopohjaista myyntityötä.

Täällä on ihan runsaudenpula harrastusvaihtoehdoista, naurahtaa Kia-Maria. Olen myös kävellyt paljon rantapaseolla ja istuskellut rannalla lukemassa kirjaa. Voin ehdottomasti paremmin täällä valossa ja auringossa. En edes muista talvista masennusta mitä podin aina Suomessa. Olen myös paljon energisempi,

Opiskeluun kuuluvan työharjoittelun haluaisin suorittaa Espanjassa ja vaikka jäädä tänne kokonaan, päättää Kia-Maria. Voin täällä niin paljon paremmin.

Kaupallisia ja käytännöntaitoja etänä

Suomen kansalaisilla on mahdollista opiskella verkossa kokonaan tai osa datanomin, merkonomin, kokin, tarjoilijan sekä hius- ja kauneusalan perustutkinnosta. Sasky Koulutuskuntayhtymän rehtori Arto Pylvänäinen kertoo, että verkko-opiskelun lisäksi osa opinnoista suoritetaan työelämässä, jossa on mahdollista myös suorittaa tutkinto oppisopimuksella. Harjoittelu- tai oppisopimuspaikan ei tarvitse olla suomalainen ja se haetaan itse, sillä työnhakuprosessi on osa opintoja. Näihin tutkintoihin on jatkuva haku, opiskelu ilmaista ja niihin myönnetään opintotukea. Datanomin ja merkonomin koulutuksen pääsyvaatimuksena riittää, kun on jossain maassa suoritettu peruskoulu.

Koira-alasta ammatti

Jos rakastat koiria, niin nyt sinulla on mahdollisuus saada ammatti niiden parissa. Dog Oriented Institute on kansainvälinen toimija, joka toteuttaa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi koiralähtöisiä koira-alan ammatteihin tähtääviä ja täydentäviä koulutuksia sekä erilaisia kursseja, seminaareja ja webinaareja verkossa sekä lähiopetuksessa.

Voit myös opiskella Aurinkorannikolla lähiopetuksessa koirien koulutusohjaajaksi. Koulutuksiin voivat osallistua yli 15-vuotiaat. Voit myös tulla parin viikon lomalle ja opiskella intensiivikoulutuksessa, kertoo koira-alan kansainvälinen luennoitsija ja opettaja Raili Halme.

Yliopistotutkinto joustavasti

Avoimessa yliopistossa voit täydentää koulutustasi, tähdätä tutkintoon tai uudelle uralle tai vain opiskella harrastuksenomaisesti. Meillä ei ole ikärajoituksia eikä pohjakoulutusvaatimuksia, ja verkko-opiskelu onnistuu mistä päin maailmaa, kertoo yliopiston varajohtaja Merja Karjalainen.

Jyväskylän avoin yliopisto tekee yhteistyötä Sofian opiston kanssa Fuengirolassa Aurinkorannikolla. Opistolla on mm. lainattavissa kirjoja ja tsemppiryhmässä saa tukea akateemisiin opiskelutaitoihin ja vaikka apua siihen, miten vastata tentteihin.

Tällä hetkellä opintotarjonta kattaa liki 50 oppiainetta, ja monessa niistä opintoja voi suorittaa aina aineopintoihin asti yliopiston tiedekuntien opetussuunnitelmien mukaisesti. Yhä useammalle avoin yliopisto on väylä yliopistotutkintoon. Jos koko tutkinto tai opintokokonaisuus tuntuu kerralla liian isolta asialta niin voit tehdä opintoja pienemmissä palasissa vähän kerrallaan.

Suurimpaan osaan opinnoista voit ilmoittautua koska tahansa ja opiskelun voit aloittaa heti ilmoittautumisen jälkeen.

Kaupan alan tutkinto käytännössä oppien

Tällä hetkellä meillä suoritetaan Liiketoiminnan ammattitutkintoa ja Lähiesimiestyön ammattitutkintoa etänä, kertoo koulutuspäällikkö Minttu Kilpinen Mercuria Kauppiaitten Kauppaoppilaitoksesta.

Pohjakoulutuksen suhteen ei ole pääsyvaatimuksia, mutta ammattitutkintoa suorittavalla tulee olla työpaikka. Lähiesimiestyön ammattitutkinnon suorittaminen edellyttää lisäksi esimiestehtävissä työskentelemistä tai niihin siirtymistä opintojen aikana.

Ammattitutkinnot järjestetään oppisopimuskoulutuksena ja yritys voi periaatteessa olla espanjalainen, mutta tutkinto suoritetaan suomen kielellä.

Osa opinnoista Espanjassa

Meillä voit suorittaa uuden ops:n yhteisten aineiden opintoja (n 60 osp). Laaja tarjonta valinnaisia opintoja tuo monipuolista valinnaisuutta opintoihin, kertoo Anne Karppinen Riveriasta Joensuusta. Lisäksi tarjolla on Amk-valmentavat Väylä-opinnot.

Kohderyhminä meillä ovat erityisesti aikuisopiskelijat ja työssäkäyvät, oppisopimusopiskelijat tai opiskelijat, jotka haluavat edetä nopeammin opinnoissaan.

Espanjalainen yritys käy myös kumppaniksi, mutta opso-opiskelija ei voi suorittaa koko tutkintoa ulkomailla vaan vain tutkinnon osia, sillä suomalainen opso-malli haluaa kehittää osaamista nimenomaan Suomen tarpeisiin

Videolla ¿Mitä mieltä? Gallup kyseli kuinka paljon ihmiset tietävät opiskelumahdollisuuksista suomeksi Espanjassa.

Pääkuva: Pixnio.com

 

Liity keskusteluun