Osa Espanjaa taas koronarajoituksissa

Julkaistu: 06.07.2020
AjankohtaistaPoikkeustilannetiedotusUusimmat
add one

Espanjassa on jouduttu palaamaan kahdella alueella tiukkoihin koronarajoituksiin viime viikolla ilmenneiden tavallista suurempien tartuntapesäkkeiden vuoksi. Yksikään alueista ei ole suosittuja turistialueita.

Katalonia

Barcelonan länsipuolella Léridan seudulla Kataloniassa 200.000 asukasta on ollut lauantaista lähtien uudelleen eristyksissä ja liikkumisrajoitusten piirissä. Alueelta poistuminen ja sinne meneminen on viranomaisten mukaan mahdollista vain poikkeustapauksissa. Tosin El Periódico-päivälehden mukaan valvonta ulosmenoteillä oli vielä ainakin kuluneena viikonloppuna melko löysää. Paikallisviranomaisten mukaan rajoitustoimet ovat alueella voimassa ainakin kahden viikon ajan.

Galicia

Viikonloppuna Galician alueviranomaiset määräsivät myös Lugon alueella sijaitsevan 71.000 asukkaan La Mariñan seudun viideksi päiväksi eristykseen maanantaista alkaen. Viranomaisten mukaan virus lähti leviämään Burela-sataman rantabaareista. Galician maakuntaparlamenttivaalit pidetään ensi sunnuntaina, mistä syystä rajoituksia ei ainakaan toistaiseksi ulotettu viittä päivää pidemmälle.

Aragón, Kantabria ja Castilla-La Mancha

Lisäksi Aragónin maakunnassa on 80.000 asukkaan osalta palattu poikkeustilan kakkosvaiheen rajoituksiin ja sekä Santanderissa (Kantabria) että Albacetessa (Castilla-La Mancha) on kummassakin määrätty kokonainen kerrostalo karanteeniin koronaviruspesäkkeiden takia.

Espanjassa oli perjantaina terveysministeriön mukaan 51 koronaviruspesäkettä, joista yksitoista edellyttää ministeriön mukaan erityistarkkailua. Tiistaina saadaan viikonlopun jälkeen päivitetty tilasto.

Teksti: Arto Ryynänen / Espanjan Sanomat
Kuva: Lérida rio Segre / commons.wikimedia.org

Jaa:

Ensimmäisten joukossa takaisin Espanjaan

Uutiskirje Heinä 01/20

add one

Mitä mieltä olet uudesta Espanja.Com-sivustosta?

Anna meille palautetta, niin voimme kehittää sivustoa yhdessä parempaan suuntaan.