Vertaa asuntoja

Pankkityöntekijät hyökkäysten kohteena

Pankkityöntekijät hyökkäysten kohteena

  • 30/11/2012

Väkivaltaisuudet, hyökkäykset ja uhkailut ovat yleistyneet viimeisten kuukausien aikana pankki- ja rahoituslaitosten henkilökuntaa vastaan. Kaiken menettäneet asiakkaat etsivät syyllisiä ja usein pankin tiskin takana vastassa oleva henkilö on ensimmäinen kohde.

Abc –lehden uutisessa kerrotaan tapauksista, joissa asiakkaat ovat hyökänneet työntekijöiden kimppuun. Esimerkiksi Gandiassa mies puukotti kolmea pankin työntekijää. Juuri lopputilin saanut mies ampui baarissa kahta CAM pankin työntekijää. Burgosissa Sotopalacios paikkakunnalla mies sytytti Caja Burgos pankin edustan tuleen.

Tapaukset kertovat epätoivosta ja pankkien henkilökunta yrittääkin vakuuttaa, että he eivät ole vastuussa taloustilanteesta. Kataloniassa perustettiin elokuussa 2011 ryhmä ”me declaro inocente” (olen syytön), jossa on mukana jo yli 400 pankkien työntekijää. Ryhmä pyrkii tuomaan esille myös pankkien työntekijöiden tilanteita.

Pankkisektorilta on karsittu 30 000 työpaikkaa ja 10 000 pankkikonttoria. Työntekijät ovat suuresti stressaantuneita toimiessaaan asiakkaan ja pykälien välillä. Työntekijät sanovatkin, että kukaan heistä ei haluaisi seurata talouskriisiä näin läheltä. Asiakkaat, jotka menettävät kaiken tai joutuvat häädetyksi ovat usein vanhoja asiakkaita, jotka tunnetaan vuosien takaa.

Pankkien omat tuotteet, esimerkiksi preferente tuote, joka menetti suuren osan arvostaan, ovat olleet usein myös pankkien henkilökunnan säästökohteita.

Tiedot: Abc.es