Vertaa asuntoja

Paras vuokranantaja

Paras vuokranantaja

  • 20/08/2012

Nyt on vuokralaisen markkinat. Vuokra-asuntojen tarjonnan lisääntymisen myötä listataan myös kunnon vuokranantajan tunnusmerkit.

Kun aiemmin vuokranantaja valikoi huolella vuokralaisen asuntoonsa, on tilanne muuttumassa päinvastaiseksi.

Vuokralaiset arvottavat vuokranantajan ominaisuuksia ja listan kärkeen yrityksen Alquiler Seguro mukaan nousee asunnon oikea vuokra ja se, että vuokranantaja suuntaa osan vuokrasummasta asunnon ylläpitoon ja kunnostukseen. Vuokranantajan vastuulle kuuluu myös huolehtia yhtiövastikkeesta ja asunnon omistamiseen liittyvistä kuluista. Kun myös vuokralainen maksaa vuokransa ajallaan, on vuokraustilanne lähellä ideaalia.

Kuitenkin tärkeä muistettava seikka on, että vuokralaisen ja vuokranantajan suhde pohjaa ennenkaikkea taloudelliseen yhteyteen, eikä siihen kuinka henkilöt tuleva toimeen keskenään, Alquiler Segurosin edustaja Antonio Carroza kertoo El Mundo -lehden artikkelissa.

Vuokranantajan ei tule pitää itsellään käyttöoikeutta asuntoon tai siihen kuuluviin osiin, kuten varastoon tai autotalliin. Artikkelissa aihetta kommentoineet vuokralaiset eivät myöskään pidä siitä, että vuokranantaja vierailee asunnossa tai on liian tiiviisti tekemisissä vuokralaisen kanssa. Toisaalta yhteydenotto vuokranantajaan tulee olla helppoa ja nopeaa asuntoasioihiin liittyen.

Vuokran vuosikorotukset asunnon omistaja voi unohtaa, sillä vuokrat ovat enemmänkin laskusuunnassa eivätkä kaipaa korotuksia. Maksutapa hyvän vuokranantajan kanssa on selkeä ja laillinen. Jos vuokranantaja ottaa maksun vastaan pimeästi, laiminlyö hän usein myös vuokranantajan velvollisuudet muistuttaa Alquiler Seguron Carroza.

Parhaan vuokranantajan Alquiler Seguron edustajat ja artikkeliin haastatellut vuokralaiset kuvailevat yhdenmukaisesti; nuori mieshenkilö. Nuoren polven vuokranantaja osaa helpommin vastata vuokralaisten toiveisiin ja pitää sopivan etäisyyden vuokralaisiin.

Tiedot: El Mundo