Vertaa asuntoja

Poikkeustila Madridiin hallituksen määräyksellä

Poikkeustila Madridiin hallituksen määräyksellä

  • 09/10/2020

Espanjan hallitus on julistanut poikkeustilan Madridiin. ’Lockdown’ on määrätty pääkaupunkiin ja sen ympäryskuntiin alustavasti 15 päivän ajaksi.

Madridin aluehallinnon vastaväitteistä huolimatta, Espanjan keskushallitus on julistanut poikkeustilan, jonka aikana pääkaupungista sekä sen ympäryskunnista ei saa poistua muuta kuin perustelluista syistä.

Keskushallitus ja Madridin aluehallinto ovat olleet erimielisiä pakkotoimien laajuudesta. Aluehallinto olisi halunnut toteuttaa rajoitustoimet vain pahimmilla tartunta-alueilla, mutta keskushallituksen terveysministeriö oli koko Madridin autonomisen alueen sulkemisen kannalla.

Koska 12. lokakuuta on kansallinen vapaapäivä, Espanjassa on alkamassa pidennetty viikonloppu, jolloin normaalisti suuri osa pääkaupunkiseudun asukkaista matkustaa muualle Espanjaan lomailemaan.

Perjantaina iltapäivällä poliisiviranomaiset alkoivat sulkea Madridin ulosmenoväyliä, sillä pääkaupunkiseudulta voi nyt poistua ja sinne mennä vain joko pysyvän asuinpaikan, työn, opiskelun tai terveydenhoidollisten toimenpiteiden takia.

Teksti: Arto Ryynänen / Espanjan Sanomat
Lähde: EFE
Kuva: Pixabay

Liity keskusteluun