Vertaa asuntoja

Pyöriäishavaintoja  Fuengirolan ja Benalmádenan merialueilla

Pyöriäishavaintoja  Fuengirolan ja Benalmádenan merialueilla

  • 28/10/2018

OceanSea merentutkijat ovat viimeisten kolmen vuoden aikana kirjanneet 651 havaintoa valaista ja delfiineistä Costa del Solin merialueilla. Näistä havainnoista seitsemän on tehty pyöriäisistä, joiden luultiin kokonaan kadonneen Välimerestä.

Havaintoja valaista ja delfiineistä on tehty erityisesti Fuengirolan ja Benalmadenan välisellä merialueella. Yleisimpien lajikkeiden lisäksi havaintojan tehtiin uhanalaisista lajeista kuten valekarettikilpikonnista ja Välimereltä kadonneeksi luulluista pyöriäisistä. Pyöriäishavainnot tehtiin Torrequebradan rannikkoalueella.

Espanjan ja Marokon välillä sijaitseva merialue Alboráninmeri on tärkeä alue merinisäkkäille. Alboráninmeren vesi on ravinteikasta ja siinä elää hyvin monimuotoinen eliölajisto. Alue on määritelty myös kansainvälisen luonnonsuojeluliiton mukaisesti juuri delfiinien ja valaiden tärkeäksi tutkimusalueeksi. Vuodesta 2015 lähtien OceanSea ja Costa del Sol Cruceros ovat tehneet yhteistyötä meren nisäkkäiden määrän ja liikkuvuuden havainnoinnista.

Bilbaossa lokakuussa järjestetyssä merinisäkkäiden tutkimukseen keskittyneessä kongressissa esitellyt pyöriäishavainnot ovat nostaneet esille merialueiden suojelun ja yritysyhteistyön tärkeyden. Hankkeen koordinoija Juan Manuel Salazar iloitsee pyöräishavainnoista ja muistuttaa merensuojelun tärkeydestä. Yritysyhteistyö näyttää myös, että ympäristönsuojelu tukee alueen turismia ja paikallisilla yrityksillä on innostusta osallistua ympäristöyhteistyöhön.

Havainnot 2015-2018 (syyskuu)

Pullonokkadelfiini (delfin mular)  (542)
Tavallinen delfiini / juoksiainen (delfin común) (79)
Sillivalas (rorcual común)   (12)
Valekarettikilpikonna (tortuga boba)  (7)
Raitadelfiini (delfín listado)  (4)
Pyöriäinen (marsopa común)  (7)

Tiedot: Diariosur, wikipedia, wikifaunia 

Liity keskusteluun