Vertaa asuntoja

Rajattomat alennukset

Rajattomat alennukset

  • 17/07/2012

Espanjan hallitus vapautti yritykset aleaikojen rajoituksista. Tämän kesän perinteinen aleaika on viimeinen, tästä lähtien alennusmyynnit ja tuotteet määrittävät yritykset.

Rebajas -kaudet Espanjassa ovat ajoittuneet aiempien säännösten mukaan kesä- ja talvialeisiin. Heinäkuun alusta elokuun loppuun ja Loppiaisesta maaliskuulle kestävät löytöjen tekoajat jäävät uudistusten myötä historiaan. Myös rajoitukset aletuotteille voidaan heittää romukoppaan. Alennuksiin valittavat tuotteet voivat olla tulevaisuudessa juuri myyntiin saapuneita tai vuosia varastossa seisseitä. Myös tuotteiden hinnoittelu on täysin vapaata. Minimialennusprosenttia ei määritellä, eikä tuotteen aiempaa hintaa kontrolloida.

Pidemmät aukioloajat

Hallituksen tekemät uudistukset vaikuttavat myös aukioloaikoihin. Aiemmin liikkeet saivat pitää ovensa auki vuodessa kahdeksan juhlapyhän aikana. Nyt määrä on lisätty kymmeneen.

Liikkeiden aukioloaikaa nostettiin 72 tunnista 90 tuntiin viikossa. Lisäksi turistialueilla korostetaan liikkeiden aukiolon tärkeyttä. Esimerkiksi kaupungeissa kuten Sevillassa, Barcelonassa tai Bilbaossa voidaan osoittaa alue, jolla sijaitsevat liikkeet voivat olla auki vapaasti palvellakseen kaupunkiin saapuvia turisteja.

Tiedot: El Pais