Vertaa asuntoja

Rankkasateet vaatineet jo 10 kuolonuhria

Rankkasateet vaatineet jo 10 kuolonuhria

  • 29/09/2012

Perjantain kaatosade Malagassa vaati kaksi kuolonuhria. Almeriassa ja Murciassa myrskyssä on kuollut kahdeksan henkilöä. Vahingot tiestölle, rautateille, rakennuksille ja viljelyksille ovat suuret.

Syksyn odotetut sateet saapuivat ja vuoden sademäärä kirjaimellisesti putosi taivaalta puolen vuorokauden aikana.  Mukanaan suuri vesimassa vei autoja, tuhosi teitä ja sai joet tulvimaan. Erityisen suuria vahinkoja saatiinkin juuri yli äyräitten tulvivien jokien lähialueilla.

Malagassa Guadalhorce joen tulviminen sai veden nousemaan matalien talojen kattojen tasolle. Joki vei mukanaan autoja, tuhosi viljelysalueita, katkoi teitä ja rautateitä ja sai aikaan sähkökatkoksia. Satoja ihmisia jouduttiin evakuoimaan kodeistaan veden tieltä. Alorassa tulvan alle menehtyi vanhus, jota oltiin juuri pelastamassa El Puenten alueella. Kuolonuhrin vaatineen turman lisäksi kaksi maaseudulla asuvaa mieshenkilöä Pizarrasta ja Archidonasta olivat kadoksissa. Miehet löytyivät lauantaina, mutta lauantaina löydettiin vielä yksi kuolonuhri Malagan alueelta.


Almeriassa ja Murciassa kuoli kahdeksan henkilöä
Perjantaiaamuna Malagan alueella riehunut myrsky eteni itään ja teki tuhojaan Granadassa ja Almerian ja Murcian alueella. Almeriassa myrskyn seurauksena kuoli kolme henkilöä. Kaksi heistä löydettiin autostaan ja yksi vanhus menehtyi pelastusoperaation aikana. Eilen kadonnut nainen löydettiin menehtyneenä. Murciassa menetti henkensä viisi henkilöä, heistä yksi oli 9-vuotias tyttö. Kohtaloksi koituivat autot, jotka voimakas vesimassa yllätti.

Henkilövahinkojen lisäksi sade aiheutti suuria vahinkoja myös alueen tiestölle. Esimerkiksi moottoritien A7 silta Lorcan ja Puerto Lumbrerasin välillä romahti alas.


Kouluja tyhjennettiin
Perjantaiaamun alerta rojan seurauksena viranomaiset (Delegación de Educación) päättivät Malagan alueen koulujen perjantain tuntien peruuttamisesta. Vanhemmille ilmoitettiin asiasta koulujen toimesta ja vanhemmat kiiruhtivat hakemaan jälkikasvunsa kotiin. Näin toimittiin myös Aurinkorannikon Suomalaisella peruskoululla. Myös Malagan yliopistolla peruttiin perjantain tunteja.

Tiedot: Diario Sur, El Pais, El Mundo