Vertaa asuntoja

Ranskan riskialueilta Espanjaan autoileville määrättiin pakollinen PCR-testi

Ranskan riskialueilta Espanjaan autoileville määrättiin pakollinen PCR-testi

  • 31/03/2021

Ranskan maarajan kautta Espanjaan tulevilta yli 6-vuotiailta edellytetään nyt korkeintaan 72 tuntia ennen tehty negatiivinen PCR-testi, mikäli he ovat lähteneet matkaan ECDC:n koronariskiseuduiksi määrittelemiltä ranskalaisalueilta.

Uusi määräys astui voimaan tiistaina 30. maaliskuuta. Se koskee kaikkia Ranskan riskialueilta Espanjaan maateitse tulevia matkustajia lukuun ottamatta ammattikuljettajia, rajaseudun työtekijöitä ja maarajasta korkeintaan 30 kilometrin etäisyydellä pysyvästi asuvia henkilöitä.

Espanjan terveysministeriön EU-maiden konsuleille antaman tarkennuksen mukaan uusi määräys ei kuitenkaan koske muista EU-maista Ranskan kautta Espanjaan autolla matkustavia, kertoo Suomen Madridin suurlähetystön konsulivirkailija Katja Hytönen.

Ranskaan mentäessä koronatesti sen sijaan vaaditaan kaikista EU-maista tulevilta, joten Suomen ja Espanjan välillä autoilevien on joka tapauksessa esitettävä testitodistus Ranskan rajalle tultaessa. Ranskan testipakko koskee yli 11-vuotiaita matkustajia.

ECDC (European Centre for Disease Prevention and Control) on 2005 perustettu Euroopan tautienehkäisy- ja valvontakeskus, jonka toimipaikka on Karoliinisen instituutin yhyeydessä Tukholmassa. Suomessa sitä nimitetään epävirallisesti myös ’Euroopan tartuntatautivirastoksi’.

Teksti: Arto Ryynänen / Espanjan Sanomat
Lähde: BOE, El País, Suomen Madridin suurlähetystö, artikkelikuva: Pixabay

Liity keskusteluun