Vertaa asuntoja

Rantamatkailun avaamista suunnitellaan Andalusiassa

Rantamatkailun avaamista suunnitellaan Andalusiassa

  • 25/04/2020

Andalusian maakuntahallinnon tavoitteena on avata alueen uimarantoja ja rantamatkailuyrityksiä heinä- ja elokuussa, mutta millaisin rajoituksin. On ehdotettu jopa verovähennyksiä kotimaanmatkailusta.

Junta de Andalucían maakuntajohtaja Juanma Moreno kertoi äskettäin televisiohaastattelussa tekeillä olevasta suunnitelmasta, joka mahdollistaisi ”rajoitetusti maakunnan rannikkoseutujen hotellien, ravintoloiden ja rantojen avaamisen tulevana kesänä”. Pääkuvan näköistä rantaelämää ei tänä vuonna tulla viettämään Espanjassa.

Tarkat säädökset ravintoloille

Moreno kertoi, että toimintamallia valmistellaan yhdessä matkailualan edustajien kanssa. Hänen mukaansa jotkut yritykset ovat jo esittäneet hyvinkin konkreettisia ehdotuksia. ”Yritykset ovat valmiita toimitilojen järjestelmälliseen desinfiointiin. On keskusteltu sertifikaatista, jonka noudattaminen takaisi turvallisen asioimisen hotellissa tai ravintolassa.”

”Asiakaspaikkoja olisi ravintoloissa normaalia vähemmän, kun pöydät täytyisi sijoittaa turvaetäisyyden päähän toisistaan. Toimipaikkoja voitaisiin avata vähitellen porrastetusti”, maakuntajohtaja kaavaili Tele5:n haastattelussa.

Tältä näyttävät rannat tällä hetkellä.

Rantojen avaaminen

Rannoilla kävely ja oleskelu on nyt kielletty, paitsi huomenna saavat lapset tietyin edellytyksin oleskella rannalla. Morenon mukaan kesällä uimarantoja voitaisiin avata yleisölle rajoitetusti ja valvotusti. Hän painotti, ettei rannoilla voisi olla entiseen tapaan lähekkäin, vaan auringonottajien määrää olisi pakko rajoittaa niin, että turvaväleistä pidetään kiinni. Valvonta annettaisiin kaupunkien paikallispoliisin tai Andalusian autonomisen poliisin tehtäväksi.

Lopullinen päätösvalta matkailusektorin avaamisesta maakunnassa on kuitenkin Espanjan keskushallituksella. Moreno toivoo, että hallitus laatii mahdollisimman pian matkailualaa koskevan kriisiajan toimintasuunnitelman yhdessä maakuntien edustajien kanssa. ”Voimme auttaa hallitusta tekemään kokonaisuuden kannalta oikeansuuntaisia päätöksiä”, hän totesi.

Verovähennyksiä kotimaanmatkailusta?

Andalusian maakuntahallitus on myös esittänyt, että tänä vuonna kansalaisten kotimaan matkailua tuettaisiin suoraan rahallisesti niin, että kotimaisessa kohteessa lomaileva voisi vähentää matkakulujaan kuluvan vuoden tuloverotuksessa.

Lue lisää aiheesta:
Lapset voivat ulkoilla Espanjassa sunnuntaista alkaen
Espanjan matkailusektorin käynnistämisestä erilaisia arvioita

Liity keskusteluun