Vertaa asuntoja

Suomalaisnainen pidätettiin kieltäydyttyään maskin käytöstä junassa

Suomalaisnainen pidätettiin kieltäydyttyään maskin käytöstä junassa

  • 25/03/2021

Espanjalaispoliisit pidättivät keskiviikkona Fuengirolassa 59-vuotiaan suomalaisnaisen, kun tämä oli lehtitietojen mukaan kieltäytynyt kehotuksista huolimatta käyttämästä suu- ja nenäsuojainta Fuengirolan ja Málagan välillä kulkevassa paikallisjunassa sekä käyttäytynyt väkivaltaisesti.

La Policia Nacionalin poliisiyksikkö hälytettiin paikallisjuna-asemalle, kun asianomainen henkilö ei suostunut käyttämään junavaunussa kasvomaskia, eikä viranomaisten mukaan välittänyt turvaväleistä suhteessa kanssamatkustajiin.

Naishenkilö ei myöskään suostunut esittämään vapaaehtoisesti poliisiviranomaisille henkilötodistustaan, vaan pelkästään paperilapun, jossa luki espanjaksi ”respeta mi derecho de no llevar mascarilla” eli ”kunnioita oikeuttani olla pitämättä maskia”.

Viranomaisten paikalliselle Sur-lehdelle antaman lausunnon mukaan asianomainen vastusti käsilaukkunsa tutkimista henkilöllisyyden varmistamiseksi voimakeinoin ja käyttäytyi muutenkin väkivaltaisesti. Paikallisjunan lähtö myöhästyi välikohtauksen takia 20 minuuttia.

Lopulta viranomaiset pidättivät suomalaisnaisen ja veivät mukanaan poliisiasemalle. Häntä odottaa syyte viranomaismääräysten rikkomisesta ja poliisiviranomaisten väkivaltaisesta vastustamisesta.

Teksti: Arto Ryynänen / Espanjan Sanomat
Lähde: Diario Sur, artikkelikuva: Pixabay

Liity keskusteluun