Suomi purkaa matkustussuosituksia

Julkaistu: 13.06.2020
AjankohtaistaPoikkeustilannetiedotusUusimmat
add one

Suomesta voi matkustaa vapaasti lähimaihin, paitsi Ruotsiin ja Venäjälle matkustamista ei suositella. Näistä maista tullessa on voimassa 14 vrk karanteenisuositus. Tilannetta tarkistetaan uudestaan kahden viikon päästä. Myös Espanja on ”karanteenilistalla”.

Hallitus on löysännyt matkustussuosituksia. Lähimaihin Norjaan, Tanskaan, Islantiin, Viroon, Latviaan ja Liettuaan voi nyt matkustaa vapaasti ilman paluukaranteenia. Näissä maissa koronatilanne on samantyyppinen kuin Suomessa. Ruotsiin ja Venäjälle matkustamista ei vielä suositella ja sieltä tuleville on voimassa omaehtoinen 14 vrk karanteeni. Karanteeni koskee myös Espanjasta ja muista maista tulevia. Tilanne tarkistetaan kahden viikon kuluttua.

Suositeltu karanteeni

14 vuorokauden ajan tulee rajoittaa tarpeettomia lähikontakteja ja noudattaa omaehtoista karanteenia. Työssä, koulussa ja muissa välttämättömillä asioilla voi käydä, mutta tulee muistaa pitää parin metrin turvaetäisyys kaikissa tilanteissa. Väkijoukkoja ja fyysistä kontaktia riskiryhmien kanssa tulee välttää. Myös Suomen hygieniaohjeet tulee muistaa ja tarvittaessa hakeutua nopeasti hoitoon. Lisätietoa löytyy THL:n sivuilta.

Suomeen pääsy

Perustuslain 9 §:n mukaan Suomen kansalaisella on aina oikeus palata Suomeen, ja jokaisella on oikeus halutessaan lähteä Suomesta, ellei henkilöllä ole tähän lakiperusteista estettä. Suomen kansalaisen perheenjäsenten maahanpääsy on mahdollista kansallisuudesta riippumatta.

Siltä osin kuin sisärajavalvonta jatkuu sisärajoilla, on mahdollista paluuliikenne Suomeen, työmatkaliikenne ja muu välttämätön liikenne. Paluuliikenne tarkoittaa Suomen kansalaisten lisäksi kaikkia Suomessa asuvia EU- ja Schengen-valtioiden kansalaisia ja heidän perheenjäseniään sekä Suomessa oleskeluluvalla oleskelevia kolmannen maan kansalaisia. Maahantulon syy voi olla esimerkiksi perheasia, henkilökohtainen syy tai kiinteistö, asunto tai vapaa-ajan asunto Suomessa. EU- ja Schengen-maiden sekä Iso-Britannian kansalaisille on mahdollista työmatkaliikenne.

Lähde: valtioneuvosto.fi
Kuva: Wikipedia

Jaa:

Madridin suurlähetystön kevät oli kiireinen

Kiinteistöjen hinnoissa odotettavissa tippumista

add one

Mitä mieltä olet uudesta Espanja.Com-sivustosta?

Anna meille palautetta, niin voimme kehittää sivustoa yhdessä parempaan suuntaan.