Vertaa asuntoja

Tartunnat laskussa Andalusiassa – tulevat rajoitukset päätetään torstaina

Tartunnat laskussa Andalusiassa – tulevat rajoitukset päätetään torstaina

  • 08/12/2020

Andalusian maakuntahallitus päättää lähiviikkojen rajoituksista torstaina 10. joulukuuta. Tartuntaluvut ovat onnistuneet laskemaan vähitellen ja jos ne pysyvät laskussa, voi rajoituksia alkaa purkamaan valikoidusti.

Nykyiset aukioloaika- ja liikkumismääräykset ovat voimassa kuitenkin ainakin perjantai-iltaan saakka, kun maakuntahallitus päätti jatkaa 24. marraskuuta alkaneita poikkeustilasääntöjä kahdella vuorokaudella.

Maakuntajohtaja Juanma Morenon mukaan päätös tulevista rajoituksista tehdään 10.12. kokoontuvan asiantuntijaryhmän raportin perusteella. Lopputulos riippuu tartuntojen määrän laskusta ja sen nopeudesta maakunnassa.

Moreno sanoi uskovansa viime päivien tilastojen valossa, että myymälät ja muut palveluyritykset voisivat avata oviaan joulunaluspäivinä nykyistä enemmän. Mikäli tartuntojen määrä laskee Andalusiassa edelleen, myös paikkakuntien välisiä liikkumisrajoituksia voidaan hänen mukaansa purkaa ainakin valikoidusti.

Luvut laskussa

Tiistaina 8.12. maakunnassa todettiin 434 tartuntatapausta, mikä on alhaisin luku 18. elokuuta jälkeen. Koronan takia kuolleita kirjattiin 33, kun viime viikon tiistaina luku oli 80 menehtynyttä. Sairaaloiden tehohoitopotilaiden määrä on laskenut jatkuvasti jo yhdentoista vuorokauden ajan.

Maakuntajohtaja vetosi kansalaisiin, että kaikki pitäisivät huolta varotoimista mahdollisimman hyvin, jotta myönteinen kehitys jatkuisi edelleen ja vuodenvaihteen pyhiä voitaisiin viettää nykyistä paremmissa olosuhteissa.

”Selvää on kuitenkin, ettemme voi juhlia joulua samalla tavalla kuin viime vuonna”, hän huomautti.

Teksti: Arto Ryynänen / Espanjan Sanomat
Lähteet: Juan Manuel Moreno Bonilla, Canal Sur, Diario SUR

Liity keskusteluun