Vertaa asuntoja

Todelliset joulufanit konsertoivat Fuengirolassa

Todelliset joulufanit konsertoivat Fuengirolassa

  • 27/11/2019

Joulu on aina ollut Jari Sillanpäälle tärkeä aika vuodesta. -Jo lokakuussa minulle tulee sellainen jouluetiäinen. Tänä vuonna tunnelmaa luodaan Aurinkorannikon väelle yhteiskonsertissa espanjalaistuneen Maija Hapuojan kanssa.

Tulevan lauantain Herää jouluun -konsertissa kuullaan molempien sooloesityksiä sekä duettoja. Repertuaarissa on suomalaisia ja englantilaisia joululauluja. Jokunen espanjalainenkin laulu kuullaan ja Maijalle tämän konsertin duettosuosikki onkin Ave Maria. Takuuvarman joulutunnelman hänelle itselle luo Varpunen jouluaamuna. -Jouluperinteeni on jo lapsesta asti ollut käydä jouluaattona vanhainkodissa tai sairaalassa laulamassa, kertoo Maija. -Koitan pitää perinteestä kiinni vieläkin.

Joulutunnelman konserttiin Jarille luovat esitettävät joululaulut ja niiden sanoma. -En tarvitse mitään etukäteisfiilistelyä. Kun aloitan ensimmäisen laulun, niin siinä pääsee tunnelmaan. Antti Sarpilan ja Andalusian Swingbandin säestys saa varmasti kuulijoiden jalan vipattamaan.

Tarkat traditiot

Jarille on joulu ollut aina erityinen vuodenaika. -Äiti rakensi aina joulun ja siitä on jäänyt tarkat muistot mitä jouluun sisältyy. Olin pitkään tarkka siitä mitä jouluna kuuluu syödä ja tehdä. Onneksi nyt iän myötä kaikenlainen hössötys on vähentynyt. Aikuisiän traditioihin kuuluu käydä siskoni kanssa eurooppalaisilla joulumarkkinoilla ja tänä vuonna meillä oli vuorossa Luxemburgin markkinat.

Minulle joulu on aina ollut perhejuhla, joten joulunpyhät olen viettänyt siskon ja isän luona Ruotsissa. Tänä vuonna olen pohtinut miltä tuntuisi muuttaa traditioita ja viettää osa juhlasta ystävien kanssa. Joulupäivän kirkko aikaisin aamulla on joka tapauksessa aina ohjelmassa. En ole koskaan vielä viettänyt joulua Espanjassa, mutta joulupäivän messu kuulostaa kiinnostavalta, miettii Jari.

Aika: lauantai 30.11.19 klo 19
Paikka: Palacio de la Paz, Fuengirola
Liput: 43e Ticketmaster.fi ja Centro Finlandia Fuengirola

Videolla Jari tunnelmoi lisää joulusta.

 

Liity keskusteluun