Vertaa asuntoja

Ulkokuntolaitteilla vetreäksi Espanjassa

Ulkokuntolaitteilla vetreäksi Espanjassa

  • 16/01/2020

Jos loma-asuntosi sänky ei sovi selälle tai on tullut nautittua hieman liikaa lomaherkkuja, niin asia on pian korjattu. Espanjassa on ulkoilun lomassa helppo käydä vetreyttämässä kehoa joko muun ulkoilun yhteydessä tai voi käydä ihan tarkoituksellisesti rehkimässä.

Rannoilla ja puistoissa on helppokäyttöisiä ja tukevia kuntolaitteita yleisessä käytössä. Käyttö on ilmaista ja niissä käykin väkeä aamusta iltaan.

Varsinkin Espanjan rannikkoalueilla sää sallii ympärivuotisen liikunnan. Talvella ei yleensä ole niin kylmä, ettei kevyt takki päällä tarkenisi. Kesällä kannattaa pitää mukana vesipulloa ja muistaa suojata iho auringolta.

Laitteet sopivat kaikille ikäryhmille. Niissä viihtyvät niin ikäihmiset kuin himotreenaajatkin, sillä painona toimii oma keho. Tehoa ja toistoja voi säädellä oman voinnin ja kunnon mukaan.

Voit pysähtyä vaikka kauppareissulla rentoutumaan ja kokeilemaan vain yhtä laitetta. Erityisiä kuntosalivaatteita et tarvitse, vaikka venyvät kuosit tekemistä helpottavatkin.

Käytä laitteita oikein

Personal trainer Riina Leppäkangas antaa vinkkejä miten käytät laitteita oikein ja kertoo mitkä ovat yleisimmät virheet. Katso myös videolta oikeaoppiset liikkeet. Riina muistuttaa, että

  • muista aina pitää hartiat rentoina ja hyvä ryhti
  • pidä vatsa tiukkana eli vedä vatsaa kohti selkärankaa
  • keskity liikkeeseen ja tunnet mihin se vaikuttaa
  • tee liikkeet hallitusti ja näin liikkeessä on tehoa molempiin suuntiin
  • pyydä ammattilainen mukaan neuvomaan, jos et ole varma, miten laitteita käytetään

    Vemputin

Vemputin Vedä napa kohti selkärankaa ja tee kierto hallitusti. Liike kohdistuu keskivartalon lihaksiin.

Espanjalainen hiihtolaite

Espanjalainen hiihtolaite Pidä hyvä ryhti ja liikuta jalkoja sen verran mikä tuntuu hyvältä. Liike lähtee lantiosta. Liike haastaa tasapainoa.

Jalkaprässi

Jalkaprässi Ojenna ja koukista jalkoja vuorotellen. Älä yliojenna polvia. Liike vahvistaa reisilihaksia.

Sivutaivutus

Sivutaivutus  Vedä napa kohti selkärankaa ja lähde heiluttamaan jalkoja puolelta toiselle. Keskity tuntemaan liike kyljissä.

Monitoimilaite

Monitoimilaite Tällä laitteella voit tehdä useita eri liikkeitä. Punnerrus kohdistuu rintalihakseen ja ojentajiin. Pidä vartalo suorassa sivusta katsottuna ja punnerra niin että kyynärpäät kulkevat melko lähellä kylkiä. Videolla lisää vaihtoehtoja.

Olkanivelen pyöritys

Olkanivelen pyöritys Pyöritä kahvasta niin että saat liikettä olkanivelelle.

Ylätalja

Ylätalja Istu ryhdikkäästi penkkiin ja ota joko myötä- tai vastaotteella kahvoista kiinni. Mikäli jalat ovat ilmassa, saat liikkeestä raskaamman. Lähde vetämään kahvoja alas niin että tunnet liikettä myös lapaluissa. Liike on omiaan vahvistamaan yläselkää ja hauiksia.

Liity keskusteluun