Uusi kansallispuisto luo toivoa Etelä-Espanjassa

Julkaistu: 28.06.2021
Alue-esittelytEläminen ja lomailuUusimmat
add one

Espanjasta löytyy runsaasti vierailun arvoisia kansallis- ja luonnonpuistoja. Málagan provinssissa sijaitseva Sierra de las Nieves on ansainnut virallisen kansallispuiston tittelin, ja paikalliset toivovat sen houkuttelevan alueelle lisää turisteja.

Andalusian eteläosassa sijaitseva Sierra de las Nievesin laaja ja kuvankaunis luontoalue sisältää vuoristoja, ainutlaatuisia kasvilajeja ja villieläimiä, ja puiston lähellä sijaitsevat kylät toivovat sen tuovan lisää turisteja alueelle elvyttämään taloutta.

Sierra de las Nieves on täynnä ainutlaatuista luontoa.

Sierra de las Nieves on 16. luonnonpuisto, joka saa tittelinsä mukana parhaan ympäristönsuojelun, senaatin viime viikolla antaman hyväksynnän jälkeen. Maantieteellisesti puisto ulottuu Benahavisin, El Burgon, Istánin, Mondan, Parautan, Rondan, Toloxin ja Yunqueran kuntiin.

Uusi kansallispuisto on pinta-alaltaan yli 23 000 hehtaaria ja sisältää 65 % Iberian niemimaan nykyisistä Abies pinsapo -metsistä, joka on tyypillinen kuusityyppi Etelä-Espanjassa ja Pohjois-Marokossa. Tunnetuin yksilö on Pinsapo de las Escaleretas, joka on julistettu kansalliseksi monumentiksi.

Alueella on runsaasti Abies pinsapo -kuusia.

Endeemisten kasvien lisäksi alueella on myös mm. kultakotkia, vuorikotkia, vuohia, näätiä, metsäkauriita, saukkoja sekä kotoperäisiä rapulajeja.

Historiallinen hetki

Alueviranomaiset arvioivat alueen kävijämäärän kasvavan kymmenkertaisesti nykyisestä 55 000:sta yli 500 000:een. Andalusian maatalousasioiden päällikkö Carmen Crespo kutsui kansallispuisto-tittelin saamista ”historialliseksi hetkeksi Andalusialle, joka antaa meille kolme täysin erilaista kansallispuistoa”. Andalusian aiemmat puistot ovat Huelvassa (ja osaksi Cádizissa) sijaitseva Doñana, sekä Granadan Sierra Nevada.

Pormestarit ja kunnanvaltuutetut Sierra de las Nievesin kunnista matkustivat viime viikolla Madridiin todistamaan ”historiallista hetkeä” senaatissa. Paikalliset johtajat toivovat, että kansallispuiston nimeäminen tuo myös uusia taloudellisia ja sosiaalisia mahdollisuuksia heidän maaseutuyhteisöilleen.

Alueen kylät toivovat turistimäärien nousevan uuden kansallispuisto-tittelin myötä. Kuva Yunquerasta.

”Tämä täyttää meidät toivolla ja elämällä”, sanoi Parautan kaupunginjohtaja Katrin Ortega. ”Olemme työskennelleet kovasti saadaksemme tämän todelliseksi, ja se tulee auttamaan meitä rakentamaan uudelleen yhteisömme ja taloutemme.”

El Burgon pormestari José Joaquín García lisäsi tähän: ”Tämä auttaa meitä tuomaan takaisin kylistämme lähteneet asukkaat ja lieventämään väestökatoa avaamalla uusia yrityksiä, jotka aktivoivat katumme uudelleen.”

Paikallisilla johtajilla on jo projekteja valmiina, kertoi Rondan pormestari Mari Paz Fernández. ”Aiomme pystyttää uuden matkailutoimiston, joka painottaa voimakkaasti Sierra de las Nievesiä. Meidän on hyödynnettävä tämä upea ja ainutlaatuinen titteli.”

Lue lisää Espanjan kansallispuistoista tästä, sekä muista Espanjan luonnon aarteista tästä.

Lähde: El Pais

Jaa:

Kesän 2021 hienoin festivaali

Koronatartuntojen määrä noussut Aurinkorannikolla

add one

Mitä mieltä olet uudesta Espanja.Com-sivustosta?

Anna meille palautetta, niin voimme kehittää sivustoa yhdessä parempaan suuntaan.