Vertaa asuntoja

Valta vaihtui Andalusiassa

Valta vaihtui Andalusiassa

  • 30/12/2018

Andalusia aloittaa uuden poliittisen kauden oikeistopuolueiden noustessa maakunnan johtoon. Andalusia on ollut viimeiset 36 vuotta sosialistien valta-aluetta, nyt maakuntahallintoa pyörittävät keskustaoikeistolainen Partido Popular ja Ciudadanos. Entinen valtapuolue PSOE harjoittelee oppositiopuolueen roolia.

Maakuntavaalien tulosten mukaisesti suurin puolue on edelleen sosialistipuolue PSOE, mutta maakuntahallituksen johtoon nousee Partido Popular ja Ciudadanos -puolueiden yhteinen rintama.
Vaalien yllättäjäksi noussut äärioikeistolainen Vox-puolue keräsi yhteensä 12 paikkaa ja puolue sai puhemiehistö paikan. Puhemiehistö järjestää parlamentin sisäisen työn ja päättää eri aloitteiden käsittelystä. Andalusian maakuntahallinnon presidentiksi nousi Ciudadanos-puolueen Marta Bosquet ja 1. varapresidenttinä toimii Fuengirolan kaupunginjohtajana aiemmin toiminut Esperanza Oña.

Andalusian maakuntavaalit ovat tuoneet poliittisille puolueille paljon mietittävää parlamenttivaaleja odotettaessa, sillä Andalusian vaalitulos on usein antanut suuntaa koko maan vaalien lopputulokseen.

Kuvat: Pixabay
Tiedot: Diariosur, Parlamento de Andalucia

Liity keskusteluun