Vertaa asuntoja

Varastovuokraus kasvava bisnes

Varastovuokraus kasvava bisnes

  • 29/06/2018

Säilytystilojen puute kerrostaloasunnoissa on muuttunut ongelmasta yritysideaksi. Málagan kaupungissa toimii jo 15 yritystä, jotka tarjoavat varastotiloja yksityisille henkilöille.

Ilmiö ”self storage” eli itsepalveluvarastot ovat tulleet jäädäkseen. Kaupunkiasuntojen pienet säilytystilat ovat luoneet tarpeen tavaroiden varastoinnille. Esimerkiksi matkalaukut, talviurheiluvarusteet tai lastenistuimet sekä kaikki muu tavara, jota ei tarvita jokapäiväisessä arjessa täyttävät nopsaan pienen asunnon kaapit. Lisää säilytystilaa siis kaivataan. Usein varastotilaa kaivataan myös  esimerkiksi moottoripyörän säilytykseen.

Lisäpalveluita

Moderni self storage -kosepti pitää sisällään varastotilan lisäksi myös lisäpalveluita. Asiakkaalle tarjotaan säilytysneliöiden ohessa myös parkkitilaa helpottamaan tavaroiden lastausta tai noutoa. Varastotilan koko muokkautuu tarpeen mukaan. Yksityisen maksama vuokra varastosta on keskimäärin  20 euroa / neliö / kuukausi.

Málagassa toimivat varastoyritykset listaavat asiakkaiden olevan pääosin yksityisiä henkilöitä, jotka käyttävät varastopalvelua henkilökohtaisten tavaroiden varastointiin. Myös yrittäjät vuokraavat tiloja erottaakseen omat ja esimerkiksi yrityksen työkalut. Myös yrityksen sulkemisen yhteydessä on varaston säilytyspaikan tarve usein syy varastotilan vuokraamiselle.

Väliaikaisen varaston tarve nousee myös esimerkiksi asuntojen vaihdon yhteydessä. Moni asiakas kokee varastopalvelun helpoksi tavaksi tavaroiden säilytykseen lisäpalveluina saatavien pysäköinnin ja lastauksen helppouden vuoksi.

Kasvava bisnes

Varastopalvelut pyritään tarjoamaan kaupunkialueella, sillä monelle varaston vuokraaminen omalta asuinalueelta on huomattavasti houkuttelevampaa kuin varastotila teollisuusalueelta. Tästä lisäarvosta ollaan myös valmiita maksamaan hieman korkeampaa vuokrahintaa.

Pienvarastot ovat keskittyneet palveluiksi suurkaupunkien kuten Madridin tai Barcelonan asukkaille. Málaga on isojen keskusten jälkeen heti kolmannella sijalla varastopalveluiden määrässä. Tarve ja innostus palveluun on kasvava ja alan yrittäjät ovatkin laajentamassa toimintaa Málagan keskustasta myös alueen muihin kaupunkeihin kuten Marbellaan ja Benalmádenaan.

Tiedot: idealista.com
Kuva: Pixabay

Close