Vertaa asuntoja

Verot alas Eurovegasin tieltä

Verot alas Eurovegasin tieltä

  • 21/11/2012

Madrid laskee casinoveroja 45%:sta kymmeneen kun jättimäinen peli ja vapaa-ajankeskus Eurovegas avaa ovensa.

Vaatimus verojen suuruudesta oli Eurovegasin toteuttajan Sheldon Adelsonin yksi vaatimuksista, jotta Eurovegasin paikaksi määriteltiin Madrid. Ennenkuin pelikeskus avaa ovensa pysyvät verot kuitenkin ennallaan. Bingojen verotus on 15% suuruinen, elekronisten bingojen verotus on 30% luokkaa (Ley de Medidas Fiscales y Administrativas 2011) ja korkeimmillaan peleistä maksetaan 45% suuruista veroa.

Eurovegas vapaa-ajan- ja pelikeskuksen paikka tulee olemaan Madridin alueen kuntien Paracuellos del Jarama/ Torrejón, Alcordón tai Valdecarros alueella. Eurovegas projektiin sijoitetaan 17 000 miljoonaa euroa ja hanke tuo 260 000 työpaikkaa. Keskuksen avajaisia on tarkoitus viettää vuonna 2022.

Hankkeen takana olevan Sheldon Adelsonin yritys on Las Vegas Sands Corporation. Adelson vie projektia vahvasti eteenpäin, mutta pitää mahdollisena myös hidasteita Euroopan talouden vuoksi. Eurovegas hankkeen tuominen Eurooppaan on vain yksi osa maailmanlaajuisen yrityskonsernin projekteja. Laajenemista suunnitellaan niin Itä-Eurooppaan, Japaniin, Etelä-Koreaan kuin Vietnamiinkin.

Tiedot: idealista.com, El Mundo