Viilentymään kesähelteillä – Espanjan kauneimmat järvet ja laguunit

Julkaistu: 02.06.2021
Alue-esittelytEläminen ja lomailuUusimmat
add one

Kauniista ja vaihtelevista maisemistaan tunnettu Espanja on täynnä upeita järviä ja laguuneja, jotka ovat täydellisiä päiväretkelle tai viikonloppumatkalle luonnon helmaan. Vastakohtana merenrannoille ja hiekalle, tutustu tästä viiteen Espanjan upeimmista järvistä, jotka ovat todella vierailun arvoisia.

Kuva: Pixabay

Lago de Sanabria

Luoteis-Espanjasta löytyvä Lago de Sanabria sijaitsee Zamoran maakunnassa Castilla y Leónissa. Tämä jäätiköstä peräisin oleva järvi on yksi Espanjan kauneimmista sisämaan luontomaisemista. Sanabria on paikka, jossa voi irrottautua elämän stressistä katselemalla tyyniä vettä ja ihailemalla luontoa.

Keskiaikaisesta Puebla de Sanabrian kylästä on järvelle noin 12 km. Järvelle pääsee autolla, jonka jälkeen voi vaikka lähteä vaellusreitille järven ympäri. Järvellä voi myös harrastaa vesiurheilua, käydä veneretkellä ja nauttia järven rannoista.

Kuva: Pixabay

Lagos de Covadonga

Upea Lagos de Covadonga muodostuu kolmesta järvestä (Enol, Ercina ja Bricial, joista viimeinen tulee näkyviin vain sulamiskaudella), jotka sijaitsevat Picos de Europa -vuoriston Asturian osassa Pohjois-Espanjassa. Ne voi myös tunnistaa Vuelta a España -pyöräkilpailusta, joka kulkee alueen läpi joka vuosi.

Nämä järvet ovat itsessään niin kauniita, että säästä tai päivästä riippumatta vierailu on sen arvoinen. Selkeinä päivinä voi nähdä vuorten heijastukset järvien vesissä, ja pilvisinä päivinä voi huomata että sumu ja sade ovat itse asiassa täydellisiä kumppaneita tälle upealle ympäristölle.

Järville pääsee helposti myös bussilla, jonka matkan aikana voi ihastella lehmiä laiduntamassa tien varsilla 1000 metrin korkeudessa, sekä sinisiä järvimaisemia muuten vihreässä maisemassa. Ja jos mahdollista, kannattaa jäädä katsomaan auringonlaskua, joka kimaltelee järvien pinnasta ja luo maagisen tunnelman. Matkalla järville voi myös vierailla pienessä Covadongan kylässä.

Lago San Mauricio

Lleidassa, Aigüestortesin kansallispuistossa sijaitsee tämä luonnon ihme, joka tunnetaan San Mauricion järvenä. Tämä upea järvi, jota ympäröivät 3000 metriä korkeat vuoristot, tarjoaa rauhaa ja hiljaisuutta raikkaassa ja puhtaassa ilmastossa. San Mauricio on kaunis mihin tahansa vuoden aikaan, mutta se on maagisin varsinkin talvisin järven ollessa jäätynyt.

Järvelle kävelee noin tunnin Prat de Pierron pysäköintialueelta, ja hieman kauemmin Espotista. Järvelle kannattaa kulkea reittiä, joka vie vertaansa vailla olevien maisemien läpi.

Kuva: Flickr / Mike Young

Laguna Rosa

Läheltä Torreviejan kaupunkia Alicantessa, Costa Blancalla, löytyy kaunis puistoalue Parc Natural de Las Lagunas de La Mata y Torrevieja, ja sen laguunien joukosta erottuu eniten purukumin väristään Laguna Rosa, vaaleanpunainen laguuni.

Tämän vaaleanpunaisen värin tekee laguunin korkea suolapitoisuus, koska laguuni sijaitsee suolakaivosten vieressä. Vierailu Torreviejan laguuneille on erinomainen varsinkin jos menet lasten kanssa, sillä he pääsevät ihmettelemään suolakasoja. Vesi on hyvin suolapitoista ja laguuni on erittäin matala, joten vedessä täytyy maata jos haluaa lillua laguunissa kunnolla.

Lago Martel & Cuevas del Drach

Mallorcalla sijaitseva Lago Martel on suosittu enemminkin sen ympäristön vuoksi, nimittäin vaikuttavien Drachin luolien, jotka ovat yhtiä maailman kauneimmista luolista. Baleaarien Martel-järvi on yksi tunnetuimmista maanalaisista järvistä, ja se on nimetty ranskalaisen speleologin Édouard-Alfred Martelin mukaan, joka löysi sen vuonna 1896.

Vierailu Drachin luoliin sisältää klassisen musiikin konsertin ja veneretken Martel-järven turkoosien vesien läpi. Konsertteja on pidetty luolassa jo vuodesta 1935 lähtien ja ne kestävät n. 10 minuuttia, koostuen kvartetista (sello, cembalo ja kaksi viulua). Luolan akustiikan ansiosta konsertti on todella ainutlaatuinen elämys, joka kannattaa kokea ainakin kerran elämässä.

Lähde: Idealista

Jaa:

Vodafone valitsi Málaga Valleyn

Maailmanlaajuinen ulkosuomalaiskuoro esiintyy virtuaalisessa Suomi-kylässä

add one

Mitä mieltä olet uudesta Espanja.Com-sivustosta?

Anna meille palautetta, niin voimme kehittää sivustoa yhdessä parempaan suuntaan.