Vertaa asuntoja

Villisiat valtaavat Andalusiaa

Villisiat valtaavat Andalusiaa

  • 31/01/2020

Ruokaa etsivät villisiat ovat tuttu näky Espanjan maaseudulla ja puutarhoissa, mutta nyt niiden oleskelu Malagan kaupunkien keskustoissa aiheuttaa ongelmia. Kuivuus vaikeuttaa ruoan löytymistä luonnosta, joten nälkäiset siat hakeutuvat ihmisten ylijäämien pakeille.

Villisikojen vaelteleminen kaupungeissa on jo muuttunut tavanomaiseksi ja se aiheuttaakin paljon tuhoa golf-kentillä ja kaupungin puistoissa.  Aitaamattomat puutarhat saavat myös kyytiä possujen aterioidessa kaiken syötävän.

Muutama päivä sitten villisikalauma ilmestyi Nerjan kuuluisalle näköalapaikalle, Balcon de Europa:lle ja kierteli sen läheisyydessä olevilla kaupungin kaduilla. Silminnäkijöitä oli useita.

Nämä villit turistit ilmestyivät näköalapaikalle aamuyöllä klo 3:30 aikoihin ja jatkoivat matkaansa kohti keskustan pääkatuja. Vierailun kohteina olivat mm. Castilla Perez ja Diputacion jonka jälkeen konkkaronkka jatkoi matkaansa kaupungin ulkopuolelle.

Kuivuus houkuttelee kaupunkeihin

Viime aikoina tämänkaltaiset välikohtaukset ovat yleistyneet monissa Malagan kunnissa, erityisesti vuoristoisilla alueilla, kuten Nerjan tapauksessa.

Ongelmien taustalla on kuivuus, jota esiintyy mm. Mijasissa, Benalmádenassa, Torremolinoksessa ja Rincon de la Victoriassa. Maan kuivuuden ja ravinnon puutteen seurauksena eläimet etsivät ruokaa esim. talojen roska-astioista. Nälkäiset villisiat saattavat olla joskus ihmisellekin vaarallisia. Vuonna 2012 villisika hyökkäsi koiransa kanssa kävelyllä olleen miehen kimppuun.

Nerjan lisäksi näitä eläimiä on nähty muissakin Axarquian kylissä. Eläinten kiinniottamiseksi poliisi joutuu käyttämään nukutusnuolia, mutta sen jälkeen villisiat vapautetaan metsäalueille.

Lähde: Sur

Kuva: Flickr

Liity keskusteluun