Aurinkorannikon suomalaisen koulun kannatusyhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous kohautti kertomalla henkilöstä, joka mahdollisesti auttaa rahoittamaan uuden koulurakennuksen. Samalla saatiin tilannepäivitystä myös koulun arjesta ja opetuksesta.
Tiistai-iltana 25.4.2017 pidetty Aurinkorannikon suomalaisen koulun kannatusyhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous keräsi paikalle täyden luokkahuoneen, runsaat 20 osanottajaa ja useita valtakirjoja, joka teki kokouksesta päätösvaltaisen. Kannatusyhdistys vastaa koulun taloudesta ja toiminnasta.
Koulun kuulumiset
Ennen kokouksen alkua rehtori Maarit Paaso toi terveiset koulun arjesta. Uutta opetussuunnitelmaa on laitettu käytäntöön ja sitä varten on tehty runsaasti hankintoja, mm. tabletteja ja tietokoneita. Vaikka olemme fyyisesti kaukana Suomesta, niin seuraamme opetussuunnitelmaa tarkasti, hän totesi. Myös arvioinnin täytyy kehittyä vastaamaan uutta opetussuunnitelmaa. -Pelkät kokeiden tulokset eivät määritä arvosanaa, lähetti rehtori terveiset koteihin.
Ensi lukuvuoden ilmoittaumisruuhka oli ollut koululla tiedossa. Osa luokista täyttyi jo ilmoittautumisen ensimmäisenä päivänä. Suurin osa otetuista oppilaista tulee olemaan koulussa koko syys- ja kevätlukukauden. Jonossa on vielä 130 lasta, kertoi Maarit Paaso. Heti jos paikka vapautuu, me ilmoitamme kyllä.
Ylpeä rehtori kertoi, että niin opetus kuin ruoka- ja muu oppilashuolto on koulussa nyt huippulaatuista. -Meillä on myös todella hieno henkilökunta.
Rehtorit hengähdysvapaalle
Lopuksi hän ilmoitti, että sekä hän itse että apulaisrehtori Anita Wegner-Heinänen jäävät vuoden toimivapaalle ensi syksynä. Nyt on asiat koululla niin hyvällä mallilla, että voimme ottaa hengähdystauon, kertoo 30 vuoden työuran opetusalalla tehnyt rehtori. Tulimme molemmat työparina vetovastuuseen rehtoreina elokuussa 2013 kun asiat eivät olleet koulussa hyvällä mallilla. Olemme tehneet kovasti töitä ja pitkiä päiviä. Nyt voimme hyvillä mielin jättää koulun vuodeksi hyviin käsiin. Sijaiset löytyivät koulun omasta opettajaväestä. Rehtorin tehtäviä tulee hoitamaan 1.8 lähtien Tiina Raassina-Merikanto ja apulaisrehtorin Piia Kallunki. Maarit Paaso kertoo viettävänsä vapaan vuoden Espanjan kodissaan leväten, liikkuen ja kieltä opiskellen.
Ulkopuolinen tukija koululle
Kokouksen lopuksi kannatusyhdistyksen puheenjohtaja Hilkka Asteljoki kertoi upeat uutiset. Uudelle koulurakennukselle on ilmoittautunut mahdollinen rahoittaja. Hän ei halua nimeään julkisuuteen vaan tämä on häneltä isänmaallinen teko Suomen 100-vuotis juhlankunniaksi. Lahjoittajan toiveesta perustetaan yleishyödyllinen säätiö, joka tukee Aurinkorannikon suomalaista koulutusta, kulttuuria ja harrastusta. Säätiö rahoittaa koululle tontin ja on mukana rakennuksen rahoituksen hankinnassa. Kannatusyhdistys vuokraa koulun säätiöltä ja yhdistyksen rooli ja toiminta säilyy ennallaan. Kokouksessa päätettiin perustaa tukisäätiö ja että nykyinen koulun kiinteistö myydään vasta kun uusi koulu on toimintavalmis.
Tonttimetsästys Fuengirolassa
Kannatusyhdistyksen varapuheenjohtaja Jari Nyman on käynyt useita keskusteluja Fuengirolan kaupungin kanssa uusista tonteista. Hallitus on läpikäynyt myös lukuisia mahdollisia vuokratiloja. Koska sopivia vuokratiloja ei ole löytynyt on päädytty rakennuttamaan uusi koulurakennus. Muutama lupaava tontti on jo löytynyt ja vaihtoehtoja tutkitaan. Kaupunki on osoittanut suurta halukkuutta koulun pysymiseen Fuengirolan kaupungin alueella.
Uusi hallitus
Hallituksessa jatkavat entiset jäsenet Ismo Ivakko, Jari Nyman ja Susanna Salo. Uusiksi jäseniksi valittiin vielä kerran Hilkka Asteljoki, entinen varajäsen Kari Tiihonen ja uutena jäsenenä mm. koulun entinen opettaja Tarja Ehnqvist Varajäseniksi valittiin Marko Hietala ja Päivö Eilu. Puheenjohtaja Hilkka Asteljoen tekemää työmäärää ja laatua kehuttiin monessa puheenvuorossa.
Uusi opetusmuoto Fuengirolaan
Rehtori Maarit Paaso toi puheenvuorossaan esille otsikoissakin olleen uuden yksityiskoulun Academia Finlandesan. Me emme ole yhteistyössä tämän koulun kanssa, sillä toimintaperiaatteemme on erilainen. Meillä on koulutuksen järjestämislupa ja todistuksenanto-oikeus. Me toimimme espanjalaisten säädösten mukaan ja Espanjassa on koulupakko, hän korostaa. -Tämä uusi opetusmuoto on varmasti monelle perheelle pelastava elementti, mutta kehotan perheitä ottamaan yhteyttä omaan kotikouluun Suomessa silloin kun mietitte tänne tuloa.
Kannatusyhdistyksen hallituksella on selkeästi tiedossa Aurinkorannikon suosio ja sen kasvava suomalaisten määrä ja se näyttää yrittävän parhaansa vastatakseen tähän kysyntään koulutuksen osalta. Uusi rahoittaja antaa vauhtia uudelle koulurakennusprojektille ja näin toivoa monelle perheelle Suomessa.
Lisätietoa Aurinkorannikon suomalaisesta koulusta: http://suomalainenkoulu.net