Alue-esittelyt

Matkusta ajassa taaksepäin – Espanjan kauneimmat linnat OSA 2

Julkaistu: 16.03.2020

Espanjassa on lukemattomia kiehtovia historiallisia nähtävyyksiä. Linnat ovat upeita vierailukohteita ja niiden avulla opit myös Espanjan värikkäästä historiasta. 

Castillo nuevo de Manzanares el Real (Madrid)

Castillo nuevo de Manzanares el Real:in linnaa kutsutaan myös lyhyemmin nimellä Castillo de los Mendoza. Linna edustaa sotilaallista kastilialaista rakennustyyliä XIV-luvulta. Aluksi linna palveli linnoituksena, myöhemmin erään vaikutusvaltaisen perheen – Los Mendoza – asuinpalatsina. Linnan näköalat tekojärvelle ja de Santillana- ja Sierra de Guadarrama -vuoristolle ovat vertaansa vailla.

Castillo de Tossa del Mar (Girona)

Jos olet etsimässä keskiajalta säilynyttä linnaa, niin se on Tossa del Mar. Tämä linna jää varmasti koko loppuelämäksi mieleen. Jo pelkästään sen maantieteellinen sijainti tekee linnoituksesta erikoisen. Linna oli rakennettu XIII-luvulla, sen muurit suojelivat kaupungin asukkaita merirosvoilta ja ranskalaisilta joukoilta, jotka taistelivat XVIII-luvulla itsenäisyyssodassa. Vuonna 1931 se julistettiin kansalliseksi aarteeksi. Linnan muurilta erottuvat katalonialaisilla alueilla harvinaiset kolme isoa sylinterimäistä puolustustornia. Niiden alapuolella on viehättävä maisema lahteen päin.

Linna sijaitsee melko korkealla ja nousu saattaa olla raskas, siispä linnan korkeimpiin paikkoihin pääsee myös junalla. Kiipeäminen on kuitenkin sen arvoista, sillä näköala joka siinä avautuu, on uskomaton.

Castillo de Ponferrada (Ponferrada, León)

Jos olet kiinnostunut vanhoista kilvistä ja vaakunoista ja niihin liittyvistä ritaritarinoista, sinun on pakko tutustua Ponferrada -linnaan. Linnassa on pysyvä näyttely, jonka avulla voit tutustua yli sataan esineeseen, kuten Raamattuun IX-luvulta, maailmanlaajuiseen kartastoon XV-luvulta, Alfonso X:n tähtitieteelliseen kirjaan ja jne.

Castillo de Arévalo (Ávila)

Adaja ja Arevalillo -jokien välistä, Arévalo -kaupungin läheisyydessä löytyy eräs viehkeä linna, joka suorastaan kutsuu tutustumaan historiaansa. Linna rakennettiin XIV-luvulla täydellisesti mudéjar- arkkitehtuurityyliä noudattaen. Mudéjar on paikallinen nimi syntyperältään andalusialaisille maureille, jotka jäivät Espanjaan reconquistan jälkeen kääntymättä kuitenkaan kristinuskoon. Sanalla viitataan myös tämän kansan omaleimaiseen arkkitehtuuriin 1199-1500-luvuilta. Linna oli aikoinaan myös katolisten kuninkaiden käytössä, jotka muuttivat sen puolustuslinnoitukseksi. Lisäksi linna toimi sellaisten kuuluisuuksien residenssinä kuin Isabella Katolilainen, Filip II ja Beatriz Portugalista. Maatalousministeriö teetätti siihen remontin ja tällä hetkellä linnassa sijaitsee myös viljamuseo.

Palacio de la Aljafería (Zaragoza)

Seuraava linna sijaitsee Zaragozassa, ja tutustuttaa turisteja Taifa –hallitsijoiden hallintokauteen. Linna rakennettiin X-luvulla ja sitä käytettiin Zaragozan islamilaisten hallitsijoiden asuinpaikkana. Myöhemmin Palacio de ala Aliafería on toiminut myös  mm. katolilaisten kuninkaiden asuinpaikkana, inkvisition vankilana, Filip II:n sotilaallisena linnoituksena ja alueellisen parlamentin (Cortes de Aragón) kokoontumispaikkana.

Castillo de Belmonte (Cuenca)

Belmonte voi kieltämättä kerskailla ainutlaatuisella linnallaan. Linna oli alun perin rakennettu keskiajalla. XVIII-luvulla Ranskan keisarinnan Eugenia de Montijon käskystä tyyli päätettiin uusia modernimmaksi. Linnasta tuli neogoottinen rakennus, ja tänä päivänä linnan ulkoasu on varsinainen arkkitehtuurin ihme.

Castillo de Santa Bárbara (Alicante)

Castillo de Santa Barbara on rakennettu Benacantil -vuorelle 166 metriä meren yläpuolelle. Linnan historia ulottuu VIII-luvulle, jolloin muslimit hallitsivat Espanjaa. Castillo de Santa Barbaran ympäröivältä alueelta on tehty löytöjä jopa pronssikaudelta sekä iberialaisten ja roomalaisten ajalta. Linnan sisältä löytyy Alicante -kaupungin museo.

Castillo de la Mota (Medina del Campo, Valladolid)

Tässä linnassa on säilynyt koko Euroopan parhain tykistöpuisto XIV-XV-luvuilta. Lisäksi paikka sisältää runsaasti arkkitehtuurin kannalta esihistoriallisia esiintymiä kuten useita maanalaisia käytäviä. Ne johtavat kauniiseen aseiden säilytykseen tarkoitettuun sisäpihaan ja kappeliin.

Lue Espanjan kauneimmat linnat -OSA 1 tästä

Kuvat: Flickr, traveler.es

Lähde: traveler.es

Jaa:

Autokouluun Espanjassa

Kevään ylioppilaskokeet keskeytetty Aurinkorannikolla