5 rauhallisempaa lomakohdetta Espanjassa

Julkaistu: 19.09.2020
AjankohtaistaAlue-esittelytEläminen ja lomailu

Espanja on yksi lomakohteiden ikisuosikki, vaikka tänä kesänä turistimäärät ovat ymmärrettävästi olleet lievemmät. Maasta löytyy monia kauniita paikkoja ja poukamia, ja nyt voit hyödyntää hiljaisempaa aikaa vierailemalla näissä rauhallisissa kohteissa.

Formentera

Espanjan saarista Kanariansaaret ovat hieman suositumpia lomakohteena varsinkin suomalaisille, mutta myös Baleaarisaarilta löytyy upeita kohteita, kaupunkeja, rantoja, turkoosia merta, luontoa ja paljon muuta. Tunnetumpien kohteiden kuten Mallorcan ja Menorcan saarien lisäksi Baleaarit ovat täynnä ns. piilotettuja aarteita, kuten pieni Formenteran saari.

Pienelle paratiisisaarelle paistaa aurinko 2800 tuntia vuodessa ja sieltä löytyy lukemattomia kauniita hiekkarantoja, upeaa luontoa ja kasvistoa, kulttuuria ja historiallisia nähtävyyksiä, paikallista ruokaa ja tekemistä vaikka koko perheelle. Vierailun arvoisia kohteita saarella on esimerkiksi La Mola majakka sekä Ses Salines luonnonpuisto.

Granada ja Alpujarra

Granadan Alhambra on yksi tunnetuimmista Espanjan nähtävyyksistä. Vähäisimpien turistimäärien sekä kapasiteettirajoitusten puitteissa on tänä vuonna mahdollisuus vierailla tässä historiallisessa kohteessa rauhallisemmissa tunnelmissa. Linnakkeen lisäksi kannattaa Granadassa vierailla myös muun muassa Royal Chapel kirkossa, Sacromote luolissa sekä Mirador de San Nicolás näköalapaikalla.

Jos etsit vielä rauhallisempaa lomaa, voit Granadan sijaan vierailla Sierra Nevadan vuoriston liepeillä sijaitsevalla Alpujarran alueella. Vuoristoalue koostuu upeiden maisemien lisäksi useasta pienemmästä Espanjalle ominaisesta valkoisesta kylästä, kuten Bubión, Capileira sekä Pampaneira.

Castellón de la Plana

Valenciasta saattaa ensimmäisenä tulla mieleen suurkaupungit, joissa riittää hälinää ja vilskettä, mutta myös tältä itsehallintoalueelta löytyy lukuisia rauhallisempia kauniita kohteita ja maisemia, kuten Castellón de la Plana. Matkalla kannattaa myös poiketa Els Terrers ja Del Carregador rannoilla, jotka ovat yksiä Valencian kauneimmista rannoista.

Castellón maakunnasta löytyy kaupungin lisäksi runsaasti historiallisia nähtävyyksiä, kuten Concatedral de Santa Maria la Mayor, taidetta ja museoita, luonnonpuistoja sekä toki myös valkohiekkaiset rannat. Castellónista löytyy myös kuvankauniita pikku kyliä kuten Morella ja Peñíscola valkoisten talojen sekä kapeiden katujen kera.

Rías Baixas, Galicia

Jos viihdyt paremmin viileämmässä ilmastossa, kannattaa suunnata pohjois-Espanjaan Galician itsehallintoalueelle. Rías Baixasista löydät kaikki unelmalomalle tärkeimmät ja olennaisimmat ominaisuudet: majoituksen hyvällä hinnalla, henkeäsalpaavat maisemat sekä maistuvaa ruokaa.

Kuten moni muukin Espanjan kohde, myös tämä alue tihkuu kulttuuria, gastronomiaa, historiaa ja ennen kaikkea upeita rantoja, joita voit lähteä tutkimaan Cabo de Finisterrestä aina Portugalin rajalle saakka. Matkan varrella voit nauttia turkoosista merestä sekä tutustua viehättäviin kyliin, kuten Baionaan ja Sanxenxoon. Galician alue on myös tunnettu kala- ja äyriäisruuistaan, joten niitä kannattaa ehdottomasti maistaa mikäli olet meren antimien ystävä!

Liébana ja Potes, Cantabria

Galician lisäksi pohjois-Espanjasta löytyy myös Cantabria, joka tarjoaa myös vähintään yhtä upeita lomakohteita ja nähtävyyksiä. Itsehallintoalue on täynnä vehreitä maisemia, vuoristoja, suojaisia rantoja sekä kauniita kyliä, ja myös täällä pystyt nauttimaan rauhaisasta lomasta sekä Espanjan ilmastosta ilman tukalaa hellettä.

Alueen yksi kauneimmista kohteista on Liébana ja sen tunnetuin kylä Potes, joka sijaitsee aivan upean Picos de Europa vuoriston liepeellä. Matkalla kylään voit nauttia fantastisista maisemista esimerkiksi Desfiladero de la Hermida rotkolla. Tämä kylä tarjoaa todellista rentoutumista ja hiljaisuutta yhdistettynä ulkoiluun, jota voit harrastaa alueen useilla patikointireiteillä. Suuntaa siis tänne, jos etsit lomaltasi todellista rauhaa!

Lähde: Idealista

Kuvat: Pixabay

Jaa:

Vanhoihin tiloihin muutosta – sisustus- ja remonttivinkkejä uuteen kodinilmeeseen

Madridin koronatilanne Euroopan huolestuttavin