AjankohtaistaJaana Pohjanheimo Costa Blancalla

Algarin lähteet ja La Marinan kylpylä ovat vilvoittavia retkikohteita kesäkuumalla

Julkaistu: 28.06.2024

Kesäaikaan Espanjassa on todella kuumaa, ja auringon porottaessa on mukava keskittyä viilentäviin aktiviteetteihin. Algarin lähteet on upea kohde niille, jotka pitävät luonnosta ja virkistävissä luonnonvesissä uimisesta. Torreviejan lähellä sijaitseva Marina Senses Spa & Wellness on puolestaan kylpylä, jossa voi nauttia monista erilaisista altaista, saunoista, kuntosalista sekä hoidoista.

Fonts d’Algar eli Algarin lähteet

Algarin lähteet (valencian kielellä Les Fonts d’Algar) sijaitsevat Callosa d’en Sarrian kunnassa 15 kilometriä Altean kaupungista sisämaahan. Matkaa Torreviejasta tulee noin 120 kilometriä.

Paikalle pääsee kätevästi omalla tai vuokra-autolla reilussa puolessatoista tunnissa. Lähteet ovat kesällä todella suosittu retki- ja uimapaikka, jossa viihtyvät sekä aikuiset että lapsiperheet.

Astu sisään Algarin vihreään keitaaseen.

Kävelyreittejä on parisen kilometriä, ja niiden varrella useita uimapaikkoja. Alue ei sovi huonojalkaisille, koska korkeuseroja ja rappusia on paljon. Vesi on keskimäärin 18-asteista läpi vuoden, joten se virkistää mukavasti kesäkuumalla.

Loikka virkistävään veteen.
Kävelyreittien varrella maisemat ovat kauniita.

Fonts d’Algarin historiaa

Algar-joki saa alkunsa Sierra de Ferrerin vuoristosta. Kylmän raikas ja hämmästyttävän kirkas vuoristovesi muodostaa vesiputouksia ja luonnollisia altaita puskiessaan tietään läpi vihreän kasvillisuuden. Alueen ekologinen rikkaus on säilynyt hyvin, ja se on julistettu suojelluksi kosteikoksi.

Toll de la Caldera heti sisääntulon jälkeen on Algaarin suurin vesiputous.

Ensimmäiset kirjalliset maininnat Algarin vesivoimalla toimivista jauhomyllyistä ovat jo 1200-luvun puolivälistä. Myllyt lakkautettiin 1950-luvulla, mutta vanhat vesikanavat säilytettiin. Niitä on yhteensä yli sata kilometriä. Osaa käytetään edelleen kasteluveden ohjaamiseen Guadalestin ja Amadorion tekoaltaisiin, jotka sijaitsevat maakunnan kuivemmalla alueella.

Vanhaa kanavaa pitkin pääsee myös kävelemään.

Aukioloajat ja palvelut

Alueella on useita pysäköintipaikkoja, joista pääosa on maksullisia (noin 5 euroa). Ainoa ilmainen pysäköintimahdollisuus on turisti-infon luona 700 metrin päässä pääsisäänkäynnistä, mutta se täyttyy nopeasti etenkin sesonkiaikana.

Fonts d’Algar on auki läpi vuoden hieman vaihtelevalla aikataululla. Kesällä sinne pääsee joka päivä aamuyhdeksästä iltaan asti. Sisäänpääsymaksu on korkean sesongin aikana (15.6.–15.10) 5 euroa aikuiselta, muulloin 4 euroa. Erikoishintoja on lukuisia. Näistä voi lukea lisää Fonts d’Algarin omilta sivuilta.

Etenkin heinä-elokuussa lippu kannattaa varata etukäteen, koska alueelle pääsee vain rajoitettu määrä ihmisiä kerralla. Saatavilla olevien lippujen määrän halutulle päivälle ja ajalle voi tarkistaa Fonts d’Algarin sivuilta. Heinä- ja elokuussa sisään pääsee kolmen eri aikavyöhykkeen sisällä: kello 9–13, 13–16 ja 16–20. Sesongin ulkopuolella Algarin lähteillä saa olla niin kauan kuin haluaa, ja myös lemmikit voit tuoda mukanaan.

Alueella on piknik-paikkoja, eli omien eväiden syönti on mahdollista, mutta lasipullojen tai alkoholijuomien tuonti ei ole sallittua. Ravintoloita löytyy useita heti porttien välittömässä läheisyydessä. Kesäaikaan alueella valvovat myös hengenpelastajat.

Alueen ulkopuolella on monia ravintoloita ja pieniä turistikauppoja.

Marina Senses Spa & Wellnes -kylpylä

Jos auringossa on tullut maattua jo hieman liikaa, on hyvä viettää päivä sisätiloissa. Elchen La Marinan rannikkokylässä sijaitsee tähän tarkoitukseen oiva hyvän olon keskus. Marina Senses Spa & Wellness -kylpylässä hurahtaa mukavasti aamu- tai iltapäivä kuntosalilla, hoidoissa, saunassa ja altaissa pulikoidessa. Alueella on myös useita ravintoloita, joissa voi nauttia lounasta tai illallista kylpyläsession jälkeen.

La Marinan kylpylässä voit uiskennella vaikka sitruunoiden seassa.

Kylpyläpalvelut

Suomalainen rakastaa saunomista kesäkuumallakin, sehän tiedetään. La Marinan kylpylästä löytyy perinteinen suomalainen sauna (mutta vettä ei kuitenkaan saa heittää kiukaalle!), turkkilainen hammam, sekä roomalainen ”termi” eli kuumahuone. Saunasession jälkeen on mukava viilentyä kylpylän monissa altaissa.

Dynaamisessa altaassa on erilaisia vesihoitosuihkuja, joilla voidaan lievittää lihasjännitystä ja rentouttaa jalkoja, lanne- ja kaularankaa. Lisäksi löytyy vesihieronta-altaita, hierovia vesivuoteita, porealtaita, vastavirta-allas, kylmävesiallas sekä matkauintiallas. Suihkujakin on useanlaisia, kuten tynnyri- ja sumusuihku. Igluksi nimetyssä nurkassa voit viilentää itseäsi jääkuutioilla.

Dynaamisessa altaassa vierähtää aika ihan huomaamatta.

Eksoottista sitrushedelmiä sisältävää allasta kannattaa myös kokeilla. Sen kerrotaan tekevän hyvää iholle, koska sitruuna on luonnollinen antioksidantti sekä kosteuttaja. Perheen pienimpiäkään ei ole unohdettu. Lapset pääsevät alueelle illasta hieman lyhennetyillä aukioloaikoina.

Kuntouimareille löytyy myös matkauintiallas.

Kylpylässä on myös vilvoittelualue, jossa voi nauttia hedelmäsmoothieita ja luomuteetä. Sisäänpääsymaksun hintaan kuuluu myös vapaa kuntosalin käyttö.

Kuntosali on tilava ja laitteita löytyy monipuoliseen kuntoiluun.

Hyvinvointipalvelut

Hierontoja, kuorintoja ja muita vartalohoitoja löytyy kymmenittäin erilaisia. Hieronnat maksavat noin 50 euroa 50 minuutilta. Rituaalihoidot ovat hieman pidempiä, 60–80 minuuttia, ja maksavat 55 eurosta noin sataan euroon. Näiden lisäksi saatavilla on muun muassa kasvohoitoja, manikyyriä ja pedikyyriä. Lue lisää kylpylän omilta sivuilta tai kysy lisätietoja sähköpostitse osoitteesta info@marinasenses.com.

Kylpylän erikoisuutena on kesälauantaisin pidettävä parikylpyläilta kello 21.30–23.00. Hinta on 45 euroa kahdelta ihmiseltä. Tämä on upea ja romanttinen tilaisuus nauttia kylpylästä kumppanin kanssa cava-lasillisen ja suklaan kera. Kylpylä valaistaan kynttilöillä intiimin tunnelman luomiseksi.

Aukioloajat ja hinnat

Kylpylä on auki joka päivä arkisin kello 9.00–22.00, lauantaisin kello 9.30–21.30 sekä sunnuntaisin ja pyhinä kello 9.30–21.00. Sisäänpääsyn hinta on 20 euroa aikuiselta. Alueella majoittuville on tarjolla erikoishintoja. Allasalueella oleskelu on rajoitettu puoleentoista tuntiin. Lue lisää kylpylän omilta sivuilta.

La Marina Resort

Kylpylä on osa todella laajaa Marina Resort -kompleksia, johon kuuluu lisäksi leirintäalue, karavaanikylä, mökkikylä ja suuri, ylellinen ulkoallasalue. Ulkoallasalueelle pääsee erillisellä lipulla kaikki halukkaat kesäkuun puoliväliin asti. Lipun hinnat vaihtelevat sesongin mukaan 12–21 euron välillä. Sesonkiajan eli kesäkuun puolivälistä syyskuun alkupuolelle se on avoinna vain alueella majoittuville.

Marina Resort on todella suosittu kesällä, mutta jos mielesi tekee kokeilla mukavia mökkejä, niin majoitusvaihtoehtoja voi tutkia täältä.

Upea ulkoallasalue sijaitsee aivan kylpylän kupeessa. Kesällä sinne pääsevät keskuksessa majoittuvat.
Mökit on sijoitettu varjostavien katujen varsille.
Telttailu- ja karavaanialue on suosittu kesäaikaan.

La Marinaan pääsee helposti myös julkisilla

Torreviejasta on matkaa La Marinan kylpylään noin 20 kilometriä. Autolla matka sujuu parissa kymmenessä minuutissa. Jos omaa tai vuokra-autoa ei ole käytettävissä, paikalle pääsee myös julkisilla kulkuvälineillä. Hyppäät vain Torreviejasta Alicanteen menevään bussiin, joka pysähtyy La Marinassa, ja jäät pois Camping La Marinan pysäkillä. Matka-aika on puolisen tuntia.

Lue lisää artikkeleita Costa Blancan alueelta.

Lähteet
lasfuentesdelalgar.com
es.wikipedia.org
es.wikipedia.org
marinasenses.com

Teksti ja kuvat Jaana Pohjanheimo
jaana@espanja.com
toimitus@espanja.com

Jaana Pohjanheimo asuu Torreviejassa ja hän on matkailu- ja sisustusalan ammattilainen.
Jaanan rakkain harrastus on vaeltaminen ja hän kirjoittaa erityisen mielellään Costa Blancan alueen monista mielenkiintoista matkailu- ja luontokohteista sekä viinitiloista.
Jaanalle voi lähettää juttuvinkkejä, toiveita ja palautetta osoitteeseen jaana@espanja.com.

Jaa:

Top 10 rantaa Costa del Solilla

Senda Litoral -rantareitti yhdistää pian Benalmádenan ja Fuengirolan