Aurinkorannikolaisten tarinoita näyttämöllä

Julkaistu: 16.11.2017
AjankohtaistaEläminen ja lomailuUusimmat
add one

Tosia ja puolitosia tarinoita Aurinkorannikon elämästä on koottu komediaksi, jonka voi nähdä marras-joulukuun taitteessa Fuengirolassa.

Projekti Atmosfäärin näytelmä ”Kun saa vain olla” esitetään neljä kertaa ravintola La Alegriassa. Projekti starttasi keväällä 2016 tarinatyöpajoilla joihin käsikirjoitus pohjautuu, kertoo projektin vetäjä Jenni Kontio. Työpajoissa ja haastatteluissa alueen ihmiset kertoivat elämästään, kokemuksistaan ja kahden maan ”kansalaisuudestaan”.

Lopullinen näytelmäkäsikirjoitus kuvaa lempeän humoristisesti Aurinkorannikon suomalaisten elämää, sen varjopuolia kaihtamatta. Näytelmä sijoittuu kuvitteelliseen asuinyhteisöön, jossa erilaiset värikkäät hahmot kohtaavat, eikä väärinkäsityksiltä ja kommelluksilta vältytä. Ongelmat eivät ratkea aivan helposti, joten lopputulos on yhtä farssia.

Projekti Atmosfääri on teatteri-ilmaisun ohjaajaksi opiskelevan Jenni Kontion tähänastisen uran suurin projekti. Ollessaan töissä Fuengirolassa vuonna 2013 Jenni huomasi, että vaikka kulttuuritarjontaa oli paljon niin teatterin osuus oli vähäinen. Hän päätyi opiskelemaan teatteria ja päätti itse toteuttaa näytelmän Aurinkorannikolla.

Jenni ei halunnut ohjata valmista näytelmäkäsikirjoitusta, vaan tuoda esityksessä esille paikallisten suomalaisten kokemuksia Aurinkorannikolla asumisesta. -Saimme työpajoista suuren määrän yhteen nivoutuvia tarinoita, joita ei ole ennen kuultu. Ne loivat kattavan läpileikkauksen ulkosuomalaisten elämästä Espanjassa, Jenni kertoo tyytyväisenä.

Näyttelijät löytyivät Facebookin ja puskaradion avulla. Tarvitsin kuusi näyttelijää ja he löytyivätkin nopeasti. Enemmänkin tulijoita olisi ollut, Jenni kertoo, ja taso täällä rannikolla on hyvä.

Jenni vastaa näytelmän ohjaamisesta ja käsikirjoitus on materiaalia keräämässä mukana olleen Petri Tuomisen käsialaa. Visuaalisesta ja teknisestä toteutuksesta huolehtii teatteri-ilmaisunohjaaja ja lavastaja Milja Nordström. -Koko projektin mahdollisti kollegani Tiia Sorjonen. Ilman hänen apuaan, en olisi saanut kaikkea tehtyä, Jenni kiittää.

Kuvassa: Juha Päivärinta, Birgit Leinonen ja Jari Markus. Lavalla heidän lisäkseen Harri Björklund, Carita Rosamo, Sirpa Närhi ja Milja Nordström.

Esitykset Restaurante La Alegria, Käynti bussikadulta: Avenida Los Boliches 42.

Ensi-ilta to 30.11 klo. 19.00. Muut esitykset la 2. 12.,su 3.12. ja ma 11.12. klo. 19.00.

Liput 10€. (ovelta vain käteisellä). Esityksen kesto noin 1h 45min, sis. väliajan. Väliajalla juomat lisätiskiltä vain käteisellä.

Liput ennakkoon La Alegriasta ravintolan aukioloaikoina.

Jaa:

Maa järisee myös Espanjassa

Lemmikin kanssa liikkuminen Espanjassa

add one