Vertaa asuntoja

Aurinkorannikon parhaat leikkipuistot

Aurinkorannikon parhaat leikkipuistot

  • 11/06/2021

Suomalaisen Lappsetin suunnittelema merirosvolaiva, elokuvapuisto, pitkiä ja hurjia liukumäkiä, eläimiä, tekojärviä… Tässä Costa del Solilta neljätoista upeaa puistoa, joihin lapsiperheiden on helppo ihastua.

Jos olet joskus matkustanut pienten lasten kanssa, tiedät lomakohteiden ilopilkuiksi leikkipuistot, joissa koko perhe viihtyy. Diariosur listasi neljätoista Málagan provinssin puistoa, jotka ovat paikallisten lapsiperheiden suosikkeja. Nämä ovat kaikki tutustumisen arvoisia kohteita visiiteillä Aurinkorannikon eri paikkakunnille.

Taakse ovat jääneet ajat, jolloin lasten leikkipuistoista löytyi vain pari keinua ja liukumäet. Monelle Costa del Solinkin paikkakunnalle on noussut toinen toistaan upeampia vapaa-ajan puistoja, joissa voi harrastaa monenlaista, veneellä soutelusta pupujen ja riikinkukkojen bongaamiseen saakka. Joko sinulle ovat tuttuja nämä kaikki?

1. Málaga: Parque del Cine

Teatinosin kaupunginosasta, Málagasta, löytyy hehtaarin kokoinen puistoalue, jonka läpi mutkittelee värikäs ”filminauha”. Elokuvataiteen lisäksi puistosta löytyy kirjallisuudelle omistettuja nurkkauksia sekä lavasteet nukketeatterille. ”Elokuvapuiston” alueelle mahtuu monia leikkipaikkoja eri ikäisille lapsille sekä kuntoiluun hyvin soveltuva alue. Lasten suosikkipaikkoja ovat köysirata, valaan ja virtahevon muotoiset keinut, kiipeilyseinät, pingispöytä sekä trampoliini.

Parque del Oeste on koko perheen ”veistospuisto” Málagassa. (kuva: Flickr/Ricardo Ricote)

2. Málaga: Parque del Oeste

Toinen Málagan provinssin pääkaupungista löytyvä, tunnettu koko perheen puisto on Parque del Oeste. Pazin ja Santa Paulan alueilla sijaitsevalla puistoalueella on kokoa huikeat 7,4 hehtaaria. Urheilukenttiä, leikkipaikkoja ja -laitteita löytyy niin perheen pienimmille kuin kuntoilua kaipaaville aikuisillekin. ”Länsipuistoa” koristaa 45 saksalaistaiteilija Stefan con Reiswitzin veistosta, ja siellä on geysirsuihkulla varustettu tekolampi, jossa eri ankka- ja sorsalajit viihtyvät.

3. Málaga: Parque Litoral

Parque Litoralin keskellä kokoaa keinotekoinen kukkula, jonne kiivettyään voi valita jonkun lukuisista liukumäistä alas tuloon. Leikkikenttien laitteistoa uusittiin vain muutama vuosi sitten, samalla kun puistoa laajennettiin. Puisto sijaitsee Martín Carpenan urheiluhallin ja Málagan Quirón-sairaalan kupeessa, Villanueva de Algaidasin kadulla. Urheilun ystävät voivat purkaa energiaansa juoksuradalla tai ulkokuntosalin alueella.

4. Málaga: Parque El Torcal

Tämän El Torcalin kaupunginosassa Málagassa sijaitsevan ja edellä mainittuja pienikokoisemman puiston vetonaula on maahan maalattu, jättimäinen lautapeli Oca, jolla on kokoa 361 neliömetriä. Hurjan kokoista pelilautaa koristavat maalaukset kaupungin tunnetuista rakennuksista, kuten Teatro Cervantesista, kaupungintalosta ja katedraalista. Puistosta löytyvät myös perinteiset viheralueet, keinut ja liukumäet.

5. Puerto de la Torre: Parque La isla del tesoro

Malagalaisperheiden tuntema ”Aarresaari” on viralliselta nimeltään lastenpuisto Víctor Hugo, viitaten samannimiseen, keskeiseen aukioon, jolla se sijaitsee. Kyseessä on vuonna 2013 avattu teemapuisto, jonka innoittajana on toiminut Robert Louis Stevensonin kuuluisa seikkailuromaani. Puisto on kooltaan 813 neliömetriä, mille mahtuu piknikille sopivia viheralueita, liukumäkiä, kiipeilyseinä, masto ja köysiverkkoja kiipeilijöille sekä kukkulan huipulla sijaitseva vartiotorni.

6. Torremolinos: Parque de la Batería

Torremolinosin Montemarissa sijaitseva ”Patteripuisto” on yhdessä Benalmádenan ”Lintupuiston” kanssa Aurinkorannikolla asuvien sekä vierailevien turistien eniten rakastamia puistoalueita. 7,4 hehtaarin suuruisen puiston keskellä kimaltelee tekoallas, jossa voi kokeilla soututaitojaan veneen vuokraamalla. Nimensä puisto on saanut alueella Espanjan kansalaissodan aikaan olleesta sotilaspatterista. Noista ajoista muistuttavat sodan aikaan käytössä olleet tykit sekä maanalaiset bunkkerit ja käytävät. Kauniissa puistossa riemastuttavat lapsia karuselli, 15-metrinen näköalatorni, suuri leikkialue pitkine liukumäkineen ja alueen ympäri mutkitteleva pyörätie.

Benalmádenan ”Lintupuisto” vilisee suloisia pikku pupuja. (kuva: Mia Konu)

7. Benalmádena: Parque de la Paloma

Parque de la Paloma eli suomalaisittain ”Lintupuisto” on eläinten ystävien suosikki. Benalmádenan Arroyo de la Mielissä sijaitseva puisto on täydellinen vaihtoehto nauttia päivästä koko perheen kanssa. 20 hehtaarin viheralueelta löytyy suuri kaktuspuisto, joutsenien, hanhien, ankkojen, kilpikonnien ja kalojen täyttämä tekojärvi sekä lukematon määrä pensaiden välissä ja nurmikkoalueilla vapaina hyppeleviä kääpiökaneja, kanoja ja kukkoja sekä riikinkukkoja. Aitauksissa elelee myös muutama emu sekä vuohia.

8. Benalmádena: Parque de Pocoyó

Tuntemattomampi vaihtoehto Benalmádenassa on erityisesti pienten lasten ihailema Parque de Pocoyó. Sen rakentamisessa on inspiraation lähteenä ollut espanjalainen lasten animaatiosarja Pocoyó, joka Suomessa tunnetaan nimellä Napero. Tunnetun Mezquita-aukion vieressä sijaitsevasta puistosta löytyvät kaikki lastensarjan tunnettujen hahmojen patsaat: Pocoyo, Loula, Pajaroto, Pato ja Elly.

9. Fuengirola: Parque de Poniente

Sohailin linnan läheisyydessä sijaitsevan ”Piraattipuiston” keskellä kohoaa suomalaisen Lappsetin suunnittelema merirosvolaiva, jossa lapset pääsevät kiipeilemään rappusia ja köysiä pitkin, seikkailemaan ja laskemaan mäkiä. Laiva sijaitsee keskellä pehmustettuja aaltoja, joita pitkin on mukava juoksennella ja ajella potkumopoilla. Aikuiset viihtyvät hyvin puistossa sijaitsevassa kahvilassa, jonka pöydistä voi seurailla istualtaan jälkeläisten menoa ja meininkiä.

Fuengirolan Parque el Ponienten keskellä seilaa merirosvolaiva. (kuva: Mia Konu)

10. Marbella: Parque de Nagüeles

Parque de Nagüeles on täydellinen paikka koko perheen piknikille, etenkin keväisessä kukkaloistossa, jolloin helteet eivät vielä niin paina. Kyseessä on välimerellinen mäntymetsä, jonka 10 hehtaarin alueelle on ripoteltu 24 grillipaikkaa sekä pöytiä ja puupenkkejä ruokailuun ja ulkoilmassa oleskelusta nauttimiseen.

11. Alhaurín de la Torre: Jardín Oriental Bienquerido

Alhaurín de la Torressa sijaitseva puistoalue on pinta-alaltaan 12 hehtaaria. Tämän paikan erikoisuus on sen japanilainen zen-henki. Puistosta löytyy tekojärvi, useita kävelypolkuja yhdistäviä siltoja, näyttäviä itämaisia kasveja, bambuja, bonsaita, japanilaisia setrejä sekä ruokokasveja – leikkialueita ja pitkiä putkiliukumäkiä unohtamatta.

12. Alhaurín de la Torre

Kunnallisten paddlekenttien vieressä Alhaurín de la Torressa sijaitseva La Zambrana tunnetaan näyttävästä, keskiaikastyylisestä leikkialueestaan. 12 hehtaarin puistossa on myös shakkipöytiä sekä pöytiä ja penkkejä eväiden syömiseen. Pyöreää aukiota reunustavat kävelypolut, jotka kiemurtelevat viikunapuiden, poppeleiden sekä lukuisten eri hedelmäpuiden ympärillä.

13. Cártama: Parque El Castillo

Kaupungin asukkaat ovat ristineet urheilukenttien vieressä sijaitsevan virkistysalueen El Castilloksi eli ”Linnaksi”. Kaupunkilaiset saivat olla myös mukana päättämässä alueen suunnittelusta, ja puistoon nousi suuri, linnamainen rakennelma, jossa on kaksi seitsemän metrin korkuista tornia ja neljä liukumäkeä. Toinen leikkialue on suunniteltu 1–3-vuotiaille pikku pipertäjille. Toisessa, isommille lapsille rakennetussa osassa yhdistetään hauskasti leikkimistä ja oppimista. Puistosta löytyy myös varjoisa piknikalue pöytineen ja penkkeineen.

14. Antequera: Parque La Negrita

Viimeinen puisto ei tällä kertaa ole todellakaan vähäisin, sillä Parque La Negrita on palkittu sarjassaan Espanjan parhaana. Zaragozassa vuonna 2016 pidetyillä kunta-alan messuilla puisto palkittiin ”Kultaisella keinulla” eli Columpio de Oro -tunnustuksella. Puiston putkiliukumäistä korkein kipuaa yhdentoista metrin korkeuteen ja kahdeksanmetrisiä liukumäkiä on useita. Parque La Negritasta löytyy myös 25 metrin mittainen köysirata, kiipeilypaikkoja, joustavia hyppelymattoja sekä keinuja liikuntarajoitteisille.

Lähde: Diariosur.es, artikkelikuva: Mia Konu

Liity keskusteluun