Vertaa asuntoja

Aurinkorannikon sairaaloissa suhteellisen hyvä tilanne

Aurinkorannikon sairaaloissa suhteellisen hyvä tilanne

  • 23/10/2020

Koronatartuntoja testataan edelleen, mutta toistaiseksi Aurinkorannikon tilanne varsinkin sairaaloiden kapasiteetin saralla on kontrollissa. Terveydenhoitosektorilla kuitenkin pelätään jo influenssakauden alkua koronan lisäksi.

“Koronatilanne Costa del Solilla on toistaiseksi hyvin hallinnassa”, Málagan seudun lääkäriyhdistyksen toiminnanjohtaja, perhelääkäri Higinio Flores toteaa Opinion de Málaga -päivälehden haastattelussa 22. lokakuuta.

Aurinkorannikon sairaaloiden Covid-hoitokapasiteetti ei ole Floresin mukaan toistaiseksi lähelläkään täyskuormitusta, vaikka tartuntojen määrä on ollut nousussa viime aikoina.

Flores kuitenkin huomauttaa, että jos koronavirustartuntojen määrä jatkaa edelleen nousuaan, tilanne saattaa muuttua alueen terveydenhoitosektorilla syksyn mittaan huolestuttavaksi, kun vuosittainen influenssakausi alkaa.

Siksi hänen mielestään olisi lisättävä resursseja sekä koronatartuntojen jäljittämiseen, eristämiseen että ensihoitoon erityisesti terveyskeskustasolla. Samalla kansalaisten olisi pyrittävä mahdollisimman huolellisesti välttämään sekä korona- että influenssatartuntoja.

Teksti: Arto Ryynänen / Espanjan Sanomat
Lähde: Opinion de Málaga
Kuva: Pixabay

Liity keskusteluun