Benalmádenan rantakatu uudistuu

Julkaistu: 06.04.2022
AjankohtaistaEläminen ja lomailuUusimmat

Benalmádenan rantaan ollaan tekemässä suuria uudistuksia Avenida Antonio Machado- ja Avenida Alay- kaduille. Rakennustöiden jälkeen katukuvaan kuuluvat laajempi kävelykatualue, kaista pyöräilijöille ja viheralueita.

Katu-uudistus perustuu vastaaviin aloitteisiin Madridissa ja Barcelonassa. Uudistus on saanut Benalmádenassa paljon tukea useilta paikallisilta ryhmittymiltä ja yhdistyksiltä ja sen toivotaan muuttavan tapaa liikkua paikasta toiseen, elävöittävän katua, vetävän kauppiaita ja suuria franchise-yrityksiä sekä elvyttävän ympäristöä uusilla viheralueilla. Tavoitteena on luoda miellyttävämpi, ekologisempi ja harmonisempi tunnelma.

Uudistus jatkaa pilottia

Benalmádenan pormestari Víctor Navas esitteli kaupunginvaltuustolle 28.3.22 lopullisen version Antonio Machado- ja Alay -kaduille kohdistuvista uudistavista toimista, joihin sisältyy useiden eri sidosryhmien ehdotuksia. Uudistussuunnitelma on jatke toukokuussa 2021 alkaneelle pilottikokeilulle, jossa Antonio Machado-kadun kaistoja vähennettiin kahdesta yhteen molempiin suuntiin. Kokeilun tarkoituksena oli vähentää päästöjä ja parantaa julkisen liikenteen palveluja.

Katukuvaan muutoksia

Kun projekti saadaan valmiiksi, jalankulkualue levenee ja kasvaa 7000 neliömetristä 11 000 neliömetriin. Uudistusten jälkeen bulevardilla on myös uusi kaista pyöräilijöille ja henkilökohtaisille kulkuvälineille sekä bussikaista, joka rajoittaa kaistat yksityisajoneuvoille yhden molempiin suuntiin. Lisäksi suunnitteilla on uusien leikkikenttien, pysäköintialueiden ja viher- ja virkistysalueiden rakentaminen.

Projektissa otetaan huomioon myös kauppiaiden ja hotelli- ja majoitusalan yrittäjien näkökulmia, joita käsiteltiin yhteiskokouksessa. Kokouksen tuloksena sovittiin bussikaistan suunnanmuutoksesta eli se tulee kulkemaan Torremolinoksen suuntaan Fuengirolan sijaan.

Lisäksi useat eri ryhmittymät Benalmádenassa ovat vaatineet, että kaupunginvaltuusto painottaa ja tukee julkisen liikenteen parantamista, sen ilmaista käyttöä alueen rekisteröidyille asukkaille, tien liikenteen sujuvuutta ja rannan vierustalle pysäköinnin vähentämistä.

Investointiapua Euroopasta

Kyseessä on kestävän kehityksen kaupunkistrategian yksi suurimmista toimista Benalmádenassa. Suunnitelma sisältää yhden kunnianhimoisimmista elävöittämisprojekteista, joita on toteutettu rannikon päätiellä N-340 sitten 1970-luvun. Uudistukset vaativat suuria investointeja, joihin on saatu 10 miljoonaa Euroopan aluekehitysrahastolta. Kolme miljoonaa tuli EU:n seuraavan sukupolven rahastolta parantamaan matalan päästöjen vyöhykkeitä ja lisäämään kestävää tapaa liikkua.

Video tulevista uudistuksista ja niiden tuomista parannuksista

Apulaispormestari Pablo Centella kertoo La Opinión de Málagan haastattelussa, että ”Benalmádenasta on tullut suhteellisen iso 70 000 asukkaan kaupunki, ja nyt on aika modernisoida kaupungin tiloja ja alueita”, ja pormestari Víctor Navas jatkoi, että  ”Tämä kaupunkiuudistus on erityisen tärkeä Benalmádena Costalle, joka on kaupungin taloudellinen veturi myös tulevaisuudessa”.

Lähteet
laopiniondemalaga.es
surenglish.com

Kuva
Youtube video

Jaa:

Maskipakko sisätiloissa poistuu Espanjassa

Metrolla Málagan keskustaan loppukesästä