Vertaa asuntoja

Caminito del Rey -reitti pitenee lähes puolella

Caminito del Rey -reitti pitenee lähes puolella

  • 02/05/2018

Elías Bendodo julkisti huhtikuussa 2018 ilouutisen, että Andalusian maakuntahallituksen kanssa käynnistettiin toimenpiteet suositun ”Kuninkaan polun” laajentamisesta. Uusi, yhteensä 14 kilometrin pituinen, koko solan kiertävä reitti julkistettiin 21.1.2019.

Caminito del Rey - Kuninkaan polku
Caminito del Reyllä on rikottu miljoonan kävijän rajan.

Caminito del Reyn huikeissa maisemissa kiertävä kävelyreitti avattiin vuonna 2015 ja se nousi välittömästi yhdeksi Málagan provinssin suosituimmista nähtävyyksistä. Provinssin hallinto haluaa kehittää Guadalhorcen laakson luontomatkailun antia edelleen, ja tähän liittyen on anottu Gaitanesin solassa ja metsissä kiertävän reitin jatkamista lähes puolet pidemmäksi. Aikomukset julkisti huhtikuussa 2018 Málagan paikallishallinnon johtaja Elías Bendodo provinssin omana juhlapäivänä järjestetyssä tilaisuudessa Santiago Apóstolin kirkossa Mondassa.

Bendodo esitteli valmiin suunnitelma medialle 21.1.2019. Málagan maakuntahallituksen rahoittama, 1,7 miljoona euroa maksava laajennus tulee yhdistämään kiertämään koko solan ja yhdistää kolme viehättävää metsäpolkua.

Laajennusreitti tulee olemaan pituudeltaan noin seitsemän kilometriä, eli noin puolet lisää nykyiseen Kuninkaan polkuun. Polkuja pitkin pystyy palaamaan jatkossa lähtöpisteeseen, kun nyt useimmat joutuvat ottamaan bussin takaisin aloituspaikalle. Retken voi jatkossakin aloittaa niin El Chorron asemalta kuin Ardalesista. Asian tiimoilta on pidetty palavereja alueen kuntien (Álora, Ardales, Valle de Abdalajís, Antequera, Pizarra ja Campillos) päättäjien sekä provinssin ympäristövaltuutetun kesken, ja teknikot työskentelevät jo projektin parissa.

Caminito del Rey - Kuninkaan polku
Caminito del Reyn pituus on tällä hetkellä seitsemän kilometriä.

Bendodo kertoo uuden reitin varrelle jäävän ”ennennäkemättömiä ja kauniita luonnon alueita, joista vierailijat eivät voi olla nauttimatta”. Uudelle reittiosuudelle tulee  350 metriä pitkä silta jalankulkijoille, sekä polku Almorchónille, josta vaeltaja voi valita kahdesta reitistä, joko  Buitreras -näköalapaikalle ja siitä edelleen Sillón del Reyhin, tai suoraan uuteen vierailukeskukseen ja parkkialueelle.

Kunnianhimoisen projektin aikatauluja kiirehditään niin paljon kuin voidaan, mutta valmistumisesta ei osata vielä antaa tarkempaa tietoa. Muutostyö odottaa vielä Junta de Andalucían lopullista siunausta.

”Kuninkaan polun” on kävellyt jo yli miljoona vierailijaa, aina Japanista, Australiasta ja Kanadasta saakka, ja sen taloudellisen vaikutuksen Guadalhorcen laaksoon lasketaan summanneen noin 100 miljoonaa euroa. Nähtävyyden toivotaan houkuttelevan turisteja rannikolta sisämaahan pidemmäksikin aikaa kuin päiväretkelle.

Lähde:  Julkaistu 2.5.2018  Diario Surin artikkelin pohjalta ja päivitetty SurInEnglish jutusta 22.1.2019

Kuvat: Caminito del Rey

Tutustu myös sanomalehti Surin omiin Caminito del Rey -sivuihin. Sivustolta löytyy paljon matkailijaa kiinnostavaa tietoa.

Lippukaupassa on nyt myynnissä lippuja kesäkuun loppuun saakka.

Lisää tietoa myös kevään 2018 artikkelissamme: “Kuninkaan polulle” 100.000 lipua myynnissä.