Costa Blancan suomalaiset uusin voimin vuoteen 2022

Julkaistu: 01.01.2022
AjankohtaistaAlue-esittelytUusimmat
add one

Alueen suomalaisia kohta 40 -vuotta palvellut Costa Blancan Suomi-Seura sai uuden hallituksen. Suunnitteilla on kehittää toimintaa laajemmalle ikäryhmälle ja lisätä toimintaa netin kautta.

Uusi puheenjohtaja Janne Lang on seuralle uusi tekijä, mutta rannikolla jo tuttu. Häntä pyydettiin puheenjohtajaksi, koska ehdokkaita ei ollut. -Tutustuin seuran toimintaan ja tuli sellainen olo, että tällainen toiminta pitää jatkua. Viikko ennen valintaa seuran jäseneksi liittynyt uusi puheenjohtaja osaa katsoa asiaa kauempaa ja tuorein silmin. -On ehkä helpompi kyseenalaistaa asioita, hän miettii.

Janne Lang viihtyy Costa Blancalla. Täällä on mukavan rauhallista.

Isoimpina uusina teemoina Janne kertoo olevan toiminnan laajentamisen nuorempaankin alueen asukkaaseen sekä netin avulla myös heille, jotka ovat esimerkiksi Suomessa välillä.

Lapsiperheille yhteistä tekemistä

Suomi-Seuran lähtökohta on sen perustamisesta vuodesta 1986 ollut, että toimintaa on kaikenikäisille. Nyt alueelle muuttaa koko ajan enemmän nuoria ja lapsiperheitä. -Aiommekin ensi vuoden alussa koota aivoriihen, jossa mietimme, että millainen toiminta heitä kiinnostaisi. Otamme mielellämme ideoita vastaan! Yhteisissä kokoontumisissa he voisivat tutustua toisiinsa, ja niissä varmasti syntyy sitten tarkempia ajatuksia retkistä, kerhoista tai luennoista.

Golfkerholla on aktiivisesti toimintaa.

Olisi myös hienoa yhdistää vanhempi väki ja lapsiperheet, Janne suunnittelee. Voisivat saada toisistaan otto-isovanhemmat ja toisaalta taas vanhempi väki saisi mahdollisuuden seurustella pienten kanssa.

Toinen uusi tavoitettava kohderyhmä on nuoret, joita alueelle ovat tuoneet call-center yritysten tarjoamat työpaikat.

Enemmän etänä

Toivoisin, että jatkossa voisimme pitää vaikka kokoukset netissä, Janne miettii. Näin nekin, jotka eivät ole juuri silloin rannikolla, voivat osallistua. Näin myös saadaan asioita eteenpäin kesätauon aikana.

Tulossa on myös erittäin mielenkiintoisia ja kysyttyjä luentoja, jotka voisimme nauhoittaa ja ne löytyvät sitten netistä.  Tulossa on luennot mm. Espanjan oikeusjärjestelmästä sekä hallinnosta eli miten eri hallintoalueet toimivat. Meiltä on myös kyselty, että miten poliisi toimii Espanjassa, täällä kun on kolme eri poliisiyksikköä. Yritysyhteistyön laajentaminen on myös toiveissa.

Uusi hallitus kuvassa vasemmalta: Eeva Donner vpj, Ritva Jolkkonen, Anja Uhlgren rahastonhoitaja, Janne Lang pj, Olavi Puhakka sihteeri ja Veijo Leino tiedottaja.

Uudessa hallituksessa laaja osaaminen

Hallituksen kaikki jäsenet ovat uusia ja he aloittavat toimintansa ensi vuoden alussa. Janne toteaa, että porukasta tuli hyvä fiilis. Meillä on yhteensä paljon kokemusta eri elämän osa-alueilta, ja osa on ollut pidempään seuran toiminnassa mukana

Seuran perusta on kunnossa

Väistyvä puheenjohtaja Sulevi Suomi kertoo vaiheikasta tarinaa oman kautensa alusta vuodesta 2014. Silloin seura osti omat toimitilat vuonna 2015 Calle Suecialta ja siirtyi näin toiminnassa uuteen aikakauteen. Remontti tehtiin talkoilla ja tilat saatiin vihdoin käyttöön vuonna 2016.

Riitta Raitasuo-Lukkarinen, Sulevi Suomi ja Veijo Leino kertoivat Espanja.Comille seuran toiminnasta.

Tämän hallituksen myötä toiminta myös digitalisoitiin, jolloin toiminnan seuraaminen, tiedottaminen ja jäsenrekisterin ylläpito helpottui. Jäseneksi voi nyt ilmoittautua Suomesta käsin ja laaja kirjastokin toimii viivakoodilla.

Suuri tila toimii kahdessa tasossa. Laki vaatii esteettömän pääsyn kaikkialle ja alakertakin saatiin avattua lahjoitusten avulla. Niitä on kertynyt mukavasti ja lahjoittajien nimet on tallennettu seinälaattaan.

Villasukat löytää käsityökerholaisten myyjäisistä.

Alakerrassa tapahtunut kosteusvaurio on nyt tutkittu, kertoo Janne. -Tein kosteus- ja ilmalaatumittaukset ja ilmanlaatu oli teknisesti hyvä eikä hometta ole todettu. Ensi vuonna saadaan korjaukset tehtyä. Ilmanvaihtojärjestelmä tullaan kuitenkin tutkimaan.

Aktiivista rannikonväkeä

Toiminta on ollut aktiivista, kertoo väistyvä sihteeri Riitta Raitasuo-Lukkarinen.  Meillä oli ennen pandemiaa noin 800 jäsentä. Kesää lukuun ottamatta seurassa on ollut monenlaisia kerhoja, luentoja ja esittelyitä. Seuran kerhoissa on voinut opiskella espanjan kieltä ja kulttuuria, pelata mm. golfia, biljardia, lentopalloa, petankia ja bridgeä ja lounasta on tarjoiltu arkipäivisin. Seuran tiloista löytyy myös infrapuna sauna ja atk piste, jonka nettiyhteydellä jäsenet voivat hoitaa asioitaan.

Biljardipöytäkin löytyy alakerran laajasta kirjastosta.

Pandemia hieman tiputti jäsenmäärää, vaikka toisaalta ihan uusiakin on tullut. Myös toiminta on ollut pienimuotoisempaa. -Kaikkea tehdään, mitä rajoitusten puitteissa voi, toteaa Riitta.

Yritysten kanssa toimitaan yhteistyössä ja seuran jäsenet saavatkin joistain alennuksia. Toimistolla on myös ollut usein Erasmus-harjoittelijoita Suomesta.

Costa Blancan valttikortit

-Meillä on erinomainen ilmasto suolajärvineen, mainitsee heti uuden hallituksen tiedottaja Veijo Leino. -Erityisesti astmaatikoillehan tämä on upea paikka. Aurinko ja meri tulevat heti seuraavaksi kärjessä. Janne Lang pitää myös alueen rauhallisuudesta. Alue on tasaista ja sopii hyvin myös urheilijoille, joita siellä käykin treenaamassa. Riitta mainitsee erikseen, että kansainvälisellä alueella on mukavasti monimuotoisesti kulttuuriakin tarjolla.

Musiikkikerhossa on tunnelmaa!

Rannikolla on hyvin palveluita suomeksi ja Quironin sairaalassa päivystävät arkisin kansainväliset tulkit. Jopa suomeksi löytyy tulkki avuksi lääkärikäynteihin.

Myös Suomi-Seura auttaa aina tarvittaessa. -Olemme vähän kuin konsulaatti, nauraa Riitta. -Meiltä kysytään mitä vain. Aina vastasin, mutta tietysti vain oman tietämyksen perusteella amatööripohjalta. Ja jos oikein pulaan joutuu, niin Costa Blancan suomalainen seurakunta auttaa silloin.

Riitta päättää kaikkien puolesta, että on ollut hienoa olla mukana ja luomassa uutta. Nyt on toisten vuoro ottaa vetovastuu ja viedä seura seuraavalle tasolle.

Sekä uusi että vanha hallitus toivottavat kaikki tervetulleiksi Costa Blancalle ja mukaan seuran toimintaan ja ideoimaan!

Janne Lang pähkinänkuoressa

Olen pääkaupunkiseudulta ja toimin konsulttina tamperelaisessa yrityksessä.  Käymme kesäisin sukumökillä Porvoossa. Orihuela Costalla vietän aikaa tehden töitä ja hoidellen perheen pienintä.  Olen LC Club de Leones Torrevieja Suomi Torreviejan presidentti jo kolmatta vuotta. 

Olen myös taloyhtiömme hallituksen puheenjohtaja. Suomessa olen golfannut paljonkin, mutta täällä se on jäänyt viime vuosina pikkumiehen vuoksi. Nyt on hyvä syy lähteä seuran golfkerhon kanssa kierrokselle.

Yhteystiedot: costablancasuomiseura.es
Ideoita voi lähettää: toimitussuomiseura@gmail.com

Jaa:

Matkamessuja siirretään jälleen vuodella

Perriturismo: Espanjan lomalle koiran kanssa

add one