Costa del Sol -linjan uuden juna-aseman rakentamishanke etenee

Julkaistu: 29.11.2022
AjankohtaistaUusimmat

Fuengirolan ja Málagan väliselle lähijunareitille on suunniteltu jo pitkään uutta asemaa. Halutun Cercanías- eli lähijuna-aseman rakentaminen Nueva Torrequebradan alueelle Benalmádenaan on askeleen lähempänä todellisuutta. 

Benalmádenan pormestari Víctor Navas tiedotti torstaina 17.11. pidetyssä lehdistötilaisuudessa, että Nueva Torrequebradan aseman rakentaminen on varmempaa kuin koskaan aiemmin.

Benalmádenan kaupunginhallitus esitti Nueva Torrequebradan juna-aseman rakentamista vuonna 2020, jolloin asiasta tehtiin tutkimus. Sen tuloksena asemaa pidettiin hyödyttömänä Torremuellen aseman läheisyyden vuoksi.

Pormestari Navas kuitenkin totesi, että kaupungintalo jatkoi aseman vaatimista, sillä asema on tarpeellinen alueen asukkaille. Kaupunginvaltuusto pyysi valtion omistamaa Adifia tekemään tilanteesta uuden selvityksen. 

Adif on yhtiö, joka vastaa suurimmasta osasta Espanjan valtion rautateiden infrastruktuurista. Uuden selvityksen perusteena oli Benalmádenan asukasluvun kasvaminen sekä kestävän kehityksen ja liikkuvuuden yhdistämiseen tulleet uudet vaatimukset.

Kolme alustavaa ehdotusta

Navas kertoi, että liikenneministeriön edustajien ja Adifin kanssa vasta pidetyssä tapaamisessa kunnallisviranomaiset saivat juna-asemaan liittyvän “sopeutetun luonnoksen”, joka vaatii useita etukäteisprosesseja. Niihin kuuluvat kolme alustavaa ehdotusta aseman mahdollisista paikoista sekä useita ehdotuksia pysäköintipaikan sijainnista. Kaikilla ehdotuksilla on etunsa ja haittansa.

Aseman kysyntään liittyvän tutkimuksen tulokset muuttuivat merkittävästi verrattuna ensimmäiseen tutkimukseen. Edelleen on useita asioita, joita pitää linjata, mutta ensimmäinen vaadittu askel on jatkaa aseman ulkopuolelle tulevaan viheralueeseen liittyvää kaupunkisuunnittelua. Navas kertoi, että tätä varten täytyy aloittaa toimenpiteet, joilla alue muutetaan kelvolliseksi aseman rakentamista varten.

Kaupungillistumisen valtuutettu María Isabel Ruiz lisäsi, että naapurikunnat Fuengirola ja Torremolinos ovat Benalmádenaan verrattuna paremmassa asemassa, koska niillä on molemmilla neljä Cercanías-asemaa, kun taas Benalmádenalla on vain kaksi.

Aseman rakentamisprosessi tulee olemaan monimutkainen, mutta se ei tarkoita sitä, että se olisi mahdotonta. Ruizin mukaan prosessia tullaan nopeuttamaan niin paljon kuin mahdollista. Asukkailta pyydetään kuitenkin kärsivällisyyttä, sillä rakentamiseen liittyvät mukautukset vaativat myös Andalusian aluehallinnon hyväksynnän.

Lähde
surinenglish.com

Jaa:

Jaénin Cueva del Agua -luola on täynnä luonnonaarteita

Chirimoya – maailman herkullisin hedelmä?