Vertaa asuntoja

Cudillero – kaupunki postikortista  

Cudillero – kaupunki postikortista  

  • 08/07/2019

Asturian rannoilla on paljon kuvankauniita pikkukaupunkeja ja kyliä, joihin rakastuu ensisilmäyksellä. Cudillero on kuitenkin erityinen paikka. Sitä on pidetty yhtenä Espanjan pohjoisrannikon kauneimmista kaupungeista. Joten jos haluat viettää aikaa jossain ainutlaatuisessa paikassa kannatta suunnata juuri Cudilleroon. 

Monet saavat inspiraation ja pääsevät täysin eroon arjen stressistä, kun vierailevat XVIII-luvun palatsissa tai kävelevät kiireettömästi ahtaita vanhoja katuja pitkin, käyvät pikkukaupoissa, jotka vaikuttavat siltä, että ne perustettiin aivan aikojen alussa tai syövät jossain ravintolassa, missä asiakkaille tarjotaan jotain perinteistä espanjalaista ruokaa. Jos laatisimme pienten espanjalaisten kaupunkien luettelon, joista löytyisivät nämä kaikki asiat, Cudillero olisi tämän luettelon ensimmäisenä. 

Tässä rannikkokaupungissa väreillä on erityinen merkitys. Tämä pieni kaupunki on kasvanut pienestä kalastajakylästä, ja kuten monessa muussakin kalastajakylässä, täällä talojen julkisivujen väri maaltaan kalastusveneen väriseksi. Toisaalta lisäväriä tänne tuo tietenkin meri ja metsä, jotka ympäröivät kaupunkia. Kaupunki on niin kaunis ja värikäs, että hiljaisina päivinä se näyttää aivan postikortilta. Onneksi merituulen vire ja ihmiset tuovat ”postikorttiin” elämää ja piristävät kuvaa, muistuttaen siitä, että kaikki tämä on todellista. Joten älä unohda kameraasi kotiin, kun lähdet matkalle Cudilleroon. 

Talot, jotka sijaitsevat eri korkeudella, muodostavat puoliympyrän, jota voidaan verrata amfiteatteriin. Vaikka talojen värikirjavuus ensin voi vaikuttaa turhalta, ”amfiteatteri” on paras ja mukavin ns. tarkkailupaikka, josta voi nähdä mitä ”lavalla” tapahtuu. Juuri täällä Cudilleron sydämessä tavataankin vain harvoja turisteja. Täällä voi täysin uppoutua kylän tunnelmaan ja maistella mitä parhaita merenantimia. Tutustuminen kaupunkiin voidaankin aloittaa parhaiten juuri nauttimalla ateria mereneläviä. 

Ensimmäinen paikka kaupungissa, johon vierailija kiinnittää katseensa, on vanha majakka. Se on valvonut meriliikennettä jo 160 vuoden ajan 75 metrin korkealta Punta Roballera kukkulalta.  

Jos olet kiinnostunut valokuvauksesta ja sinulle on sen täydellisen kuvan saaminen kunnia-asia, käytä hyväksesi näköalapaikkoja. Niitä pienestä Cudillerosta löytyy puolen tusinan verran ja täytyy myöntää, että ylhäältä avautuva näköala on aivan fantastinen. Vain urhea jaksaa käydä kaikissa Cudilleron näköalapaikoissa, sillä joka kerta joudut taistelemaan loputtomia rappusia vastaan. Joten kameran lisäksi huolehdi myös fyysisestä kunnostasi ennen kuin lähdet tähän kalastajakaupunkiin. Mutta jos rappuset eivät karkoita sinua, saat varmasti sen haluamasi ihanteellisen valokuvan. 

Historiasta ja arkkitehtuurista kiinnostuneille kaupungista löytyy vanha pyhän Pietarin kirkko ja vanha, XIII-luvun kappeli. Pyhä Pietari on Cudilleron suojelija. Kappeli taas on kaupungin vanhin rakennus. Kaupungissa on myös Selgas:in palatsi puutarhoineen, mutta se on kuulemma auki vain joka toinen vuosi. Tänä vuonna se on avoinna 25.6.-29.9 tiistaista sunnuntaihin. Tästä saat lisätietoa espanjaksi ja voit katsella kuvia palatsista. 

Kiireettömän turistin matka voi jatkua satamaan, missä voidaan seurata miten kalastajaveneet palaavat takaisin kotisatamaansa ja nauttia suolaisesta meren tuoksusta. Matkalla satamaan kannattaa myös tutkia mitä uutta turisti-info pisteet tarjoavat seikkailuja etsiville. 

Jos haluat latautua uudelleen ja kerätä voimia, kannattaa ehdottomasti käydä ns. Hiljaisuuden rannalla. Ranta on lyhyt, vain 500 m, mutta se on erittäin kaunis ja se edustaa monipuolisesti paikallista luontoa. 

Tässä oli vain muutama mainitsemisen arvoinen kohde Cudillerossa, mutta niitä löytyy tästä pienestä kaupungista yllättävän paljon lisää. Tekemistä löytyy sekä nuorille että lapsiperheelle. Kaupungissa kannattaa käydä kuitenkin kesänaikana. Helpoiten ja nopeiten pääset sinne omalla- tai vuokra-autolla.  

Kuvat: Flickr

Lähde: www.turismoasturias.es 

Liity keskusteluun