Espanja.Com ”valloittaa” uusia alueita

Julkaistu: 28.08.2023
AjankohtaistaAlue-esittelytYritysuutiset

Tänä syksynä Espanja.Com tulee suuntaamaan huomiota laajemmin koko Espanjan alueelle. Vastaamme tällä tavoin saamaamme palautteeseen, jota olemme saaneet eri puolilla Espanjaa asuvilta tai matkustavilta suomalaisia. Tavoitteenamme on palvella yhä paremmin lukijoitamme ja asiakkaitamme.

Espanja.Comin tiimi laajenee nyt alueensa hyvin tuntevilla kirjoittajilla Barcelonasta, Gran Canarialta, Madridista, Pohjois-Teneriffalta sekä Torreviejasta.

1.9. lähtien julkaisemme joka viikonloppu jonkin paikan päällä asuvan toimittajan kirjoittaman artikkelin edellä mainituilta alueilta. Artikkelien aihepiiri on monipuolinen, ja se vaihtelee matkailusta luontoaiheisiin, liikuntaan ja kulttuuriin, arjen asioihin sekä erilaisiin ajankohtaisuuksiin.

Tässä upeiden uusien tiiminjäseniemme kirjoittamat esittelyt:

Esa Ennelin, Barcelona (Katalonia)

Tervehdys kaikille Espanja.Comin lukijoille aurinkoisesta Barcelonasta. Minun nimeni on Esa Ennelin, ja olen kotoisin Espoon Soukasta. Vaikka olen pohjimmiltani ylpeä soukkalainen, niin veri veti minut jo vuosia sitten Saksan, Nicaraguan, Meksikon ja Englannin kautta tänne Espanjaan.

Toimin Barcelonasta käsin sekä järjestötyön että kulttuuriprojektien edistämistehtävissä. Järjestötöiden lisäksi olen erikoistunut mm. katuvalokuvaamiseen, ja olen sukeltanut viimeisten 15 vuoden aikana todella syvälle Barcelonan sykkeeseen. Haluan johdattaa lukijat valokuvieni ja juttujen välityksellä Barcelonan kaupungin uskomattomaan historiaan ja kulttuuriin.
 
Nopeasti tiivistettynä: Elämä täällä Barcelonassa on täysin erilaista verrattuna ’perus’ Soukkalaisen tai vaikka Fuengirolassa asuvan suomalaisen elämään. Kaupunki on täynnä tapahtumia, fiestoja, ihmismassoja, kulttuuria ja liikennekaaosta. Valitettavasti Barcelona tunnetaan myös taskuvarkaiden ja pikkurikollisten pesäpaikkana. Täällä pitää olla aina varovainen, sillä lompakot ja reput voivat päätyä helposti pitkäkyntisten saaliiksi.
 
Vastaan mielelläni Barcelonaan ja Kataloniaan liittyviin kysymyksiin Facebookin kommenttipalstalla tai sähköpostin välityksellä osoitteessa esa@espanja.com.

Anne-Mari Lu, Gran Canaria (Kanariansaaret)

Kymmenen vuotta sitten meillä oli mieheni kanssa mahdollisuus pitää vain yksi yhteinen kesälomaviikko ja sekin tammikuussa. Valitsimme kohteeksi meille entuudestaan tuntemattoman Gran Canarian lähinnä säätilastojen perusteella; saaren etelärannikon kerrottiin olevan tammikuussa Euroopan lämpimin ja aurinkovarmin paikka.

Vietimmekin Arguineguínissa ihanan rantaloman, ja seuraavina talvina suuntasimme samaan kohteeseen yhä uudestaan.

Patalavacan auringonnousut- ja laskut, avara sininen taivas ja meri alkoivat vuosien aikana mennä yhä syvemmälle sydämeen, ja matkalle piti päästä useamminkin kuin vain kerran vuodessa. Lasten kasvettua löysimme pitkät retket kanarianmäntyjen reunustamilla vuoristopoluilla sekä pienet kylät saaren keskiosassa. Aloin harrastaa patikointia ja espanjan kielen opiskelua.

Lopulta tuli tarve ja sitten myös mahdollisuus omaan pieneen kotiin vanhassa, valkoisessa rinnetalossa, jonka parvekkeelta näkee sekä meren että vuoret. Tulevaisuuden haaveisiin kuuluvat etätyöt ja yhä pidemmät ajat kotona Kanarialla.

Anna Venejärvi, Madrid

Olen Espanjassa noin 15 vuotta asunut freelancer-toimittaja, -copywriter ja -sisällöntuottaja. Ensimmäiset kahdeksan vuotta asuin Málagan seudulla, ja pääkaupunkiin Madridiin päädyin vuonna 2016 mieheni ja viestinnän jatko-opintojen houkuttelemana.

Kirjoitan sekä Espanjan ajankohtaisista aiheista ja ilmiöistä että mielenkiintoisista matkakohteista Madridissa ja muualla maassa. Madrid on moniulotteinen historiallinen suurkaupunki ja kulttuurien sulatusuuni, jossa riittää koettavaa ja nähtävää matkailijoille aina kulttuurin ystävistä jalkapallofaneihin. Valotan mielelläni metropolin erilaisia kasvoja, ja kerron myös tuntemattomammista aarteista.

Orvokki Kosunen, Pohjois-Teneriffa (Kanariansaaret)


Olen puutarhuri, jonka intohimona on
kirjoittaa pieniä tekstejä ja näin tuoda ilon pieni pilleri tähän hetkeen, ikään kuin lääkärin määräyksestä.

Olen asunut Espanjassa noin 10 vuotta. Aluksi asuin Aurinkorannikolla, mutta sitten rakkaus ja monenmoiset pienet sattumukset toivat meidät mieheni kanssa tälle ihastuttavalle ikuisen kevään saarelle, Teneriffalle, vuonna 2016.

Kiinnostuksen kohteenani on alati muuttuva luonto ja sen hämmentävä ja hämmästyttävä monimuotoisuus. Kulttuurien kohtaaminen ja ihmisten iloisuus ja erilaisuus on se, joka vuodesta vuoteen pitää meidät täällä subtrooppisella tulivuorisaarella, Afrikan hikisessä kainalossa.

Haluan tuoda Teneriffasta esille luonnonkauneuden, haavoittuvuuden ja tietenkin rajun voiman, jolloin ihmisen täytyy oppia olemaan nöyrästi hiljaa ja kuunnella, mitä luonto meille haluaa kertoa. Haluan myös kertoa, että Kanariansaaret ovat kaikki samanlaisia, mutta silti niin erilaisia.

Enimmäkseen kirjoitan Teneriffan kasveista ja luonnosta. Kun vierailen muilla saarilla, niin herkällä korvalla ja tunteella kiinnitän huomiota paikan ainutlaatuisuuteen ja viehättävyyteen. Pienistä ilahduttavista asioista haluan kirjoittaa lukijoille, ehkä ripaus romantiikkaakin on höysteenä mukana. Kirjoitan hymyn kare suupielessä ja sen toivon välittyvän lukijoillekin asti.

Jaana Pohjanheimo, Torrevieja (Costa Blanca)

Kesällä kosteaa ja kuumaa, talvella joskus purevan kylmää ja tuulista. Appelsiini- ja sitruunapuita silmänkantamattomiin. Suolajärviä. Välimeri ja kilometreittäin rantoja. Viehättäviä vuoristokyliä. Aurinkoa, loputtomasti aurinkoa. Tätä on Costa Blanca. Ja paljon muuta.

Matkani Suomesta Espanjaan kesti jotakuinkin 20 vuotta. Muutin Suomesta 1990-luvun lopulla. Ehdin asua ja työskennellä monissa eri yrityksissä Belgiassa, Ruotsissa, Sveitsissä ja Ranskassa ennen kuin päädyimme mieheni kanssa hankkimaan talviasunnon Torreviejasta. Kaupunki oli tuttu jo aiemmilta vuosilta, ja meidän oli helppoa solahtaa mukaan rentoon elämänmenoon.

Olen koulutukseltani markkinoinnin sekä matkailu- ja sisustusalan ammattilainen. Uudet kohteet, nähtävyydet, historia sekä ruoka- ja viiniturismi kiinnostavat minua loputtomasti. Vuosista Ranskan Alpeilla jäi mukaani rakkain harrastukseni vaeltaminen. Aina kun mahdollista, omistan viikonlopun jonkun uuden vuoren valloitukselle.

Kirjoitan erityisen mielelläni Costa Blancan alueen monista mielenkiintoisista matkailu- ja luontokohteista, viinitiloja unohtamatta. Haluan kertoa lukijoilleni, että Costa Blanca on paljon muutakin kuin rantaa ja golfkenttiä.

Uusille aluetoimittajillemme voi lähettää juttuvinkkejä, toiveita ja palautetta sähköpostitse. Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi@espanja.com.

Syksyn aikana Espanja.Com avaa myös uuden toimiston, joka sijaitsee keskeisellä paikalla Benalmádenan Arroyo de la Mielissä.

Espanja.Com toivottaa kaikille lukijoilleen ja asiakkailleen mukavaa loppukesää sekä espanjantunnelmaista alkusyksyä!

Ja muistakaa lukea Espanja.Comia!

Teksti: Espanja.Com
Kuvat: Espanja.Com, Esa Ennelin, Anne-Mari Lu, Anna Venejärvi, Orvokki Kosunen, Jaana Pohjanheimo
toimitus@espanja.com

Jaa:

Asumisen uutiskirje elokuu 01/2023

Yhdeksän kymmenestä Málagan provinssin uudesta asukkaasta on syntynyt Espanjan ulkopuolella