Vertaa asuntoja

Espanjalaiset suosivat vielä käteistä

Espanjalaiset suosivat vielä käteistä

  • 10/07/2016

Suurin osa espanjalaisista maksaa ostoksensa käteisellä (77%), korttimaksun valitsee reilut puolet asiakkaista ja mobiilimaksun vain 8% asiakkaista.

Kesäkuun alusta lähtien Espanjassa on voinut käyttää ensimmäisenä Euroopassa Samsung Pay maksua. Apple Pay ja Android Pay seuraavat perässä ja kesän ja syksyn aikana mobiilimaksumallien määrä lisääntyy. Espanjan suurimmat pankit lukuun ottamatta Popular –pankkia tarjoavat jo mahdollisuuden maksaa puhelimella pelkästään viemällä puhelin lähelle maksupäätettä kunhan päätteessä on lähimaksumahdollisuus.

Huolimatta teknisistä mahdollisuuksista on Espanjassa mobiilimaksut edelleen marginaalisia, sillä suuri osa asiakkaista turvautuu käteismaksuun. Asiakkaat eivät vielä luota maksumallien turvallisuuteen, liikkeillä ei ole valmiuksia maksujen vastaanottamiseen eivätkä asiakkaat näe mobiilimaksuja tai korttimaksuja sen helpompana maksutapana kuin käteismaksua.

Total Retail 2016 ( PwC) tutkimuksen mukaan 77% espanjalaisista maksaa ostoksensa käteisellä, 56% käyttää pankkikorttia, 51% luottokorttia ja muita elektronisia maksumalleja kuten tilisiirtoja käyttää 42% espanjalaisista. Mobiilimaksuja tekee vasta 8% espanjalaisista. Tämä luku ei häiritse yrityksiä, jotka satsaavat uuden teknologian mukaisiin maksualustoihin. Nuoret ottavat omakseen uudet maksumallit ja luottavat tekniikkaan enemmän kuin vanha sukupolvi. Muutos maksumalleissa tulee muuttumaan sukupolvelta toiselle.

Tiedot: El Mundo