Espanjalaisjuusto valittiin maailman parhaaksi

Julkaistu: 05.11.2021
AjankohtaistaUusimmat
add one

Jaénin seudulla Andalusiassa valmistettu vuohenjuusto valittiin maailman parhaaksi alan tärkeimmässä vuotuisessa ammattilaistapahtumassa, joka pidettiin tällä kertaa marraskuun alussa Oviedossa.

World Cheese Awards -tapahtuman (WCA) ykköspalkinto myönnettiin Olavidia-vuohenjuustolle, jonka valmistaja on Besos&Quesos-artesaanijuustola. Paras juusto sai jopa 103 ääntä, päihittäen toiselle sijalle 98 äänellä jääneen Ranskan Formagerie Bertahautin juuston.

Vuohenjuustossa on huomattava musta viiva juuston sisällä, ja se on kypsytetty penicillium candidumilla ja oliivikivituhkalla, jonka uskotaan olevan mustan viivan syy. Kilpailun tuomarit arvioivat Olavidia-juustossa olevan ”rikas ja kermainen” maku.

Kilpailussa arvioitiin kunkin osallistuja-juuston ulkonäkö, tuntu, tuoksu ja maku, kuoren ja tahnan ulkonäkö sekä juuston aromi, runko ja rakenne, ja suurin osa pisteistä annettiin mausta ja suutuntumasta.

Pienen perheyrityksen juustot ovat saaneet useita tunnustuspalkintoja vuosien varrella, muun muassa hopeaa ja pronssia WCA-tapahtumissa 2018 ja 2019-20.

Katso tästä myös aiempia espanjalaisia maailman parhaiksi valittuja juustoja.

Teksti: Arto Ryynänen
Lähteet: World Cheese Awards, Quesos&Besos, CNN

Jaa:

Xavi Hernández aloitti FC Barcelonan valmentajana

Espanjan kallein penthouse on myynnissä Barcelonassa

add one