Vertaa asuntoja

Espanjan hallituksella optimistinen arvio tulevasta

Espanjan hallituksella optimistinen arvio tulevasta

  • 29/09/2020

Espanjan hallitus aikoo saada maan matkailusektorin toiminnan palautumaan lähelle normaalitasoa ensi maalis-huhtikuussa, kertoo päivälehti El Mundo. Espanjan ulkoministeriö aikoo neuvotella muiden maiden kanssa turvallisista lentoreiteistä lomakohteisiin.

Espanjan hallituksella on melko optimistinen näkemys rokotteen valmistumisen aikataulusta; rokotukset voitaisiin aloittaa sen mukaan jo tulevan vuodenvaihteen tienoilla, mikä käytännössä mahdollistaisi turvallisen matkailun jo keväällä.

Toimivan ja turvallisen koronarokotteen valmistumisaikataulu on tosin toistaiseksi hämärän peitossa ja useimmat alan asiantuntijat epäilevät käyttökelpoisten rokotteiden olevan jakelussa vasta ensi vuoden puolivälin tienoilla.

Hallituksen skenaariona on saada Espanjan matkailu uudelleen kunnolla käyntiin toimialan kannalta tärkeällä pääsiäisviikolla ja tavoitteena on, että ensi kesänä matkailukysyntä ja yritysten toiminta olisi jo palautunut lähelle normaalitasoa ennen koronapandemiaa.

Lähiaikoina eli talvikuukausina hallituksen tavoitteena on El Mundon artikkelin mukaan luoda pohjoisen Euroopan maista matkailun ’turvakäytäviä’ niihin Espanjan matkailukohteisiin, joissa tartuntaluvut ovat alhaisia, jotta ainakin osa talviturismista voitaisiin pelastaa.

Espanjan ulkoministeriö on El Mundon saamien tietojen mukaan jo aloittanut neuvottelut muutamien pohjoiseurooppalaisten maiden kanssa. Pisimmällä ovat keskustelut brittihallituksen kanssa koronaturvallisten lentomatkustusreittien avaamiseksi Kanarialle ja Baleaareille. Espanjan ulkoministeriö aikoo neuvotella myös Pohjoismaiden, siis myös Suomen kanssa.

Teksti: Arto Ryynänen / Espanjan Sanomat
Lähde: El Mundo 28.9.2020
Kuva: Pixabay

Liity keskusteluun