Vertaa asuntoja

Espanjan kansallispuistojen aarteet

Espanjan kansallispuistojen aarteet

  • 10/04/2018

Espanjassa on uskomattoman hienoja kansallispuistoja. Erityisesti keväällä on loistava aika suunnata luontomatkalle nauttimaan näistä luonnon aarteista.

Luontomatkalla kunnioitetaan ympäristöä ja noudatetaan alueella liikkumiselle annettuja ohjeistuksia. Espanjan luonnonpuistot tarjoavat lukuisia aktiviteettimahdollisuuksia. Esimerkiksi vaellusreiteille osallistuminen, alueella majoittuminen tai muut vaikkapa kuvaukseen tai luonnonpuiston yli lentämiseen tarvittavat luvat ja tiedotteet löytyvät kansallispuistojen onlinevaraus portaalin kautta.

Espanjan kansallispuistot

Caldera de Taburiente

Kanariansaarilta löytyy neljä kansallispuistoa. Yksi näistä luonnon taideteoksista on La Palman saaren keskiosassa sijaitseva suuri kraateri Caldera de Taburiente, joka on yksi saaren ehdottomasti suosituimpia vierailukohteita. Alueelle suunnatessa tulee ensin vierailla El Pason keskuksessa, josta saa tietoa alueella risteilevistä reiteistä ja näköalapaikoista. Reittivaihtoehtoja on useita. Vierailija pääsee parin tunnin kävelyreitin aikana kurkistamaan kraaterin reunalta tai valitsemalla noin kuusi tuntia kestävän vaellusreitin kraaterin pohjalle saakka.

Kansallispuistossa on myös hieno vesiputous Cascada de Colores, joka on ehdottomasti myös vierailun arvoinen.

Parque Nacional de la Caldera de Taburiente

Monfragüe

Cáceresin provinssissa sijaitseva Monfragüen kansallispuiston keskellä Tiétarin-joki yhdistyy Tajo-jokeen. Noin 17 000 hehtaarin suuruinen alue on kuin Välimeren ekosysteemi pienoiskoossa. Alueelta löytyvät metsät ja pensaat sekä laaja valikoima lintuja ja eläimiä. Puiston alueella elää myös maailman suurin mustien korppikotkien yhdyskunta. Alue on linnuista kiinnostuneille mainio vierailupaikka ja tarkkailupaikoilta on mahdollisuus nähdä korppikotkien lisäksi, kotkia, pöllöjä ja haikaroita.

Villareal de San Carlosissa on kansallispuistoon saapuville vierailijoille erityinen keskus, josta voi varata myös opastettuja linturetkiä. Alueen maisemat ovat vihreät ja erityisesti keväällä, jolloin joissa on paljon vettä ja alueen kasvillisuus vehreimmillään.

Parque Nacional de Monfragüe

Islas Atlánticas

Islas Atlánticas kansallispuisto koostuu Galician saarista Ons, Cíes, Sálvora y Cortegada. Alueen rikas eläimistö ja kasvillisuus sekä rannat, dyynit, kalliot ja riutat tekevät kansallispuistosta erityisen. Kansallispuistossa Cíesin saarelle suuntaavan tulee aloittaa vierailunsa Vigossa, Bayonassa tai Cangasissa sijaitsevista keskuksista. Jos haluaa suunnata ensimmäiseksi Onsin saarelle alkaa reitti Bueun tai Portonovon keskuksista.

Kansallispuistossa on erittäin rajoitetusti majoitustilaa. Jollei yöpaikkaa ole varattu, tulee puistosta poistua saman päivän aikana. Päivässäkin alueella ennättää nähdä maailman kauneimpien rantojen joukkoon kuuluvan Rodas-rannan sekä nauttia Galician alueen gastronomiasta.

Parque Nacional de las Islas Atlánticas

Sierra de las Nieves

Malagan alueen keuhkoiksi nimetty Sierra de las Nieves tulee olemaan Espanjan 16. luonnonpuisto. Vuorien, rotkojen ja upeiden maisemien luontoalue on puhtaasti luonnontilassa. Sierra de la Nieves alueen ytimessä ei ole asfalttiteitä, vaan pelkästään luonnonpolkuja, jotka risteilevät metsän, jokien, järvien ja vuorten lomassa. Alueella näkee myös vuorikauriita sekä kuninkaskotkia.

Parque Nacional Sierra de las Nieves

Cabañeros

Toledon vuorilta löytyvä Cabañeron kansallispuisto on yksi Espanjan vähiten tunnetuista ja vierailluista puistoista. Puisto on saanut nimensä alueen paimenten käyttämistä kartion mallisista majoista. Alue on säilynyt koskemattomana, sillä se oli pitkään armeijan harjoitusalueena eikä alueelle ei ole muodostunut pysyvää asutusta.

Puistoon saapuvalle on useita vierailijakeskuksia, joista saa tietoa vaellusreiteistä sekä puiston eteläosasta löytyvästä alueesta, jolla elää tuhansia hirviä. Alue on kuuluisa riistaeläimistä ja kulinaristin kannattaa vierailla lähikylien ravintoloissa ja maistaa paikallisia riistaruokia.

Parque Nacional de Cabañeros

Tiedot ja kuvat: idealista.com