Vertaa asuntoja

Espanjan paras ranta on…

Espanjan paras ranta on…

  • 18/06/2021

Matkailusivusto ja -lehti Condé Nast Travelerin lukijat äänestivät Espanjan parhaasta rannasta vuonna 2021. Voiton vienyt ranta löytyy Cádizin provinssista ja sieltä on komeat näköalat Afrikan mantereen puolelle.

”Mejor playa de España 2021” eli “Espanjan paras ranta 2021” -äänestyksen voittaja sijaitsee Andalusiassa ja Atlantin rannalla. Condé Nast Travelerin lukijat valitsivat koko maan parhaaksi rannaksi erään Tarifan kaupungin lukuisista hiekkarannoista: Valdevaquerosin.

Valdevaquerosin 120 metrin levyiset ja neljä kilometriä leveä ranta valkoisine ja pehmeine hiekkoineen sekä hypnoottisen sinisine ja raikkaine vesineen hurmaa vierailijansa. Rannalla tuntee todella olevansa luonnon keskellä, sillä kerrostalot ja hotellit ovat sieltä kaukana. Vastarannalla siintää Afrikka, josta tarttuu auton radioon eksoottista ohjelmaa.

Vesiurheilulajien harrastajien paratiisi

Idyllisissä rantaravintoloissa soi chill out -musiikki, tiskeillä valmistuvat virkistävät mojitot ja ruokalistoilta löytyy laajat valikoimat paikallisia, saman päivän aamuna kalastettuja mereneläviä. Useassa paikkaa on myös runsaat salaattibaarit.

Punta Paloman dyyneiltä avautuu upea näköala Valdevaquerosin suositulle rannalle. (kuva: Mia Konu)

”Tuulen pääkaupungin” suosittu hiekkaranta tarjoaa myös paljon mahdollisuuksia vesiurheilulajien harrastukseen. Maisemaa värittääkin melkein vuoden jokaisena päivänä joukko kitesurffausvarjoja. Tarifaa rakastavat myös windsurfin ja perinteisen lautasurffauksen harrastajat, ja kaikkiin edellämainittuihin lajeihin on myös tarjolla runsaasti kursseja ja yksityistunteja.

Rannan tuntumassa löntystelevät usein myös paikalliset lehmät ja hevosratsastusretket ovat suosittuja etenkin auringonnousun ja -laskun aikaan. Valdevaqueros on täydellinen paikka ladata akut pehmällä hiekalla, auringossa ja meren aalloissa.

Top 10: Espanjan rannat

Kaiken kaikkiaan Condé Nast Travellerin lukijaäänestyksen kärkikymmenikkö näytti tältä:

1. Valdevaqueros, Cádiz (Andalusia)
2. Figueiras, Islas Cíes, Pontevedra (Galicia)
3. Caló des Mort, Formentera (Baleaarit)
4. San Antonio (Asturias)
5. Cofete, Fuerteventura (Kanariansaaret)
6. La Concha, San Sebastián, Guiúzcoa (Baskimaa)
7. Playa de Covachos, Santander (Kantabria)
8. Cala Cortina, Cartagena (Murcia)
9. Cala La Granadella, Jávea, Alicante (Valencia)
10. Cala Fredosa, Cap de Greus, Girona (Katalonia)

Lue lisää: Traveler.es, artikkelikuva: Basilievich

Liity keskusteluun