AjankohtaistaAsuminenEläminen ja lomailu

Espanjan parhaat paikat asua

Julkaistu: 28.10.2020

Espanja on yksi suosikkimaista asua ja muun muassa aurinko, rannat, ilmasto ja maisemat houkuttelevat joka vuosi uusia muuttajia. Muuttokriteerit ovat jokaiselle erilaiset ja vaihtelevat elämäntyylin mukaan, ja tässä on listausta Espanjan parhaista paikoista asua elinkustannusten, terveydenhuollon ja turvallisuuden mukaan.

On monia asioita, joita pohtia ennen muuttoa Espanjaan tai uuteen maahan ylipäätään. Espanjasta löytyy jos jonkinlaista maisemaa ja mantua ja upeita paikkoja pilvin pimein, mutta asuinpaikan valinnassa yleensä kriteereinä on muutakin kuin mukavat maisemat. Monet ovat pohtineet mikä on Espanjan paras paikka asua, mutta vastaus tähän vaihtelee omien tarpeidesi, elämäntapasi ja henkilökohtaisten mieltymystesi mukaan.

Nomad List listasi Espanjan kahdeksan parasta kaupunkia asua keskivertaisten elinkustannusten, turvallisuuden, perheystävällisyyden sekä terveydenhuollon mukaan.

Ensimmäisen paikan listalla ansaitsi Kanarian saarten Teneriffa. Muun muassa ympärivuotisen lämpimän ilmaston sekä hyvän yleisturvallisuuden, terveydenhuollon ja elinkustannuksien vuoksi tämä Espanjan saari on loistava varsinkin perheille, jotka haluavat asua meren rannalla. Kanarian saaret ovatkin jo koti suurelle ulkomaalaisyhteisölle.

Madrid, Las Palmas vai Barcelona?

Toisena listalla on pääkaupunki Madrid, jossa elinkustannukset ovat hieman korkeammat, mutta se on yksi Espanjan turvallisimmista kaupungeista, josta myös löytyy hyvin työmahdollisuuksia. Kolmantena on taas yksi Kanarian saarista, Gran Canarian Las Palmas, jossa muun muassa myös turvallisuus ja terveydenhuolto ovat erinomaisia.

Neljännellä sijalla on Barcelona, jossa keskiverto elinkustannukset ovat Nomad Listin mukaan korkeimmat listan kaupungeista ja turvallisuus hieman heikompaa kuin muissa mainituissa kaupungeissa, mutta terveydenhuolto ja perheystävällisyys sen sijaan ovat paremmalla tasolla.

Viidentenä on Valencia, jossa elinkustannukset ovat melko samalla tasolla kuin Kanarian saarilla, ja muutenkin on yleisesti oiva vaihtoehto niille, jotka haluavat asua ja työskennellä meren rannalla. Listan loppupäätä pitää Sevilla, Fuerteventuran Corralejo sekä Alicante, jotka kuuluvat melko samaan luokkaan keskenään, joissa keskiverto asuminen on turvallista ja mukavaa, mutta ne eivät Nomad Listin mukaan ole parhaimpia vaihtoehtoja esimerkiksi perheille.

Listasta huolimatta jokainen Espanjan kaupunki tarjoaa uniikkia ja omanlaatuista tyyliään ja monia hyviä puolia, joten jos harkitset muuttoa Espanjaan, olisi ensin hyvä ottaa selville tietoa eri kaupungeista ja asuinalueista, että mikä soveltuu juuri sinulle parhaiten. Kaikkialla Espanjassa voit löytää myös runsaasti aktiviteetteja ja kulttuuritarjontaa niin nuorille, perheille kuin myös eläkeläisille. Joten riippumatta siitä, haluatko asua maaseudulla, suurkaupungissa vai rannikolla, Espanjasta löytyy varmasti jokaiselle jotakin.

Lue myös: Espanja nyt toiseksi suosituin maa asua

Lähde ja lista: Idealista

Kuvat: Pixabay

Jaa:

Ryanair avaa neljä uutta Espanjan sisäistä reittiä

Mercadona pudotti kasvomaskien hintaa