Vertaa asuntoja

Espanjan rauhaisat rannat-Top 10

Espanjan rauhaisat rannat-Top 10

  • 13/06/2020

Espanjan rantaviivat täyttyvät kesäaikaan turisteista, mutta vielä löytyy hiekkarantoja, joilla saa nauttia auringon paahteesta ja laineiden liplatuksesta rauhassa, ilman tungosta. Tässä kymmenen suojaisaa uimarantaa, kymmenestä eri maakunnasta.

Espanjan suosituimmilla uimarannoilla ollaan kesäaikaan perinteisesti kosketusetäisyydellä naapuriporukan kanssa. Rauhassa saa olla vain suuntaamalla playalle joko kauemmaksi asutuskeskuksista taikka aamulla ennen kuin aurinko alkaa porottaa tai illalla, kun se on jo laskemassa horisonttiin.

Vielä löytyy toki vaihtoehtoja niille, jotka haluavat nauttia luonnon rauhasta ja yksityisyydestä kesähelteilläkin. Eteläisessä Espanjassa riittää Atlantin puolella rauhallista rantaviivaa muun muassa suositun Tarifan länsipuolella: Bolonia, Zahara de los Atunes, Barbate, Los Caños de Meca, Zahora, El Palmar de Vejer…

Myös saariryhmillä, Kanariansaarilla sekä Baleaareilla, riittää rantaviivaa sen verran, etteivät kaikki uimarannat ole ihmisiä pullollaan. Entä joko sinulle ovat tutut myös koko ajan suositummat Cies-saaret? Tähän artikkeliin on koottu vaihtoehtoja rauhallisemman rantapäivän viettoon turistimassojen ulkopuolella.

Cala Pedrosalle kannattaa ottaa mukaan kunnon alusta, sillä rantapohja on pientä, pyöreää kiveä. (kuva: Isidro Jabato)

1. Cala Pedrosa, Palafrugell, Gerona

Costa Brava eli ”hurja rannikko” edustaa vielä usein paikoin nimensä mukaista villiä luontoa. Jyrkkien kallioiden väliin jääviä rantoja ei vielä ole kaikkia kesytetty ja rakennettu ihmismassojen käyttöön. Eräs tällainen kohde on Casa de Pedrosan lahti; karu luonnonmaisema kallioisella merenpohjalla.

2. Cala Blanca, Lorca, Murcia

Suojeltujen luonnonpuistojen kätköistä löytyvillä rannoilla tuntee olonsa etuoikeutetuksi. Cala Blancalla rantaa hivelevät lempeät laineet ja turistilaumoilta paikkaa suojaavat kalkkikiviseinämät.

Espanjan rannikko on täynnä kallioseinämien suojaamia poukamia. Valokuvassa Cala del Baladrar. (kuva: Joanbanjo)

3. Cala Baladrar, Benisa, Alicante

Espanjan itäisellä rannikolla rannoilta on vaikea löytää rauhaa kesäaikaan. Etsivä kuitenkin voi löytää Alicantessakin: Cala Baladraria on kivistä ja soraista maastoa, jossa rantaviivaa reunustavat havupuut. Matalat ja kirkkaat vedet ovat täynnä meren elämää, joten snorkkelit mukaan!

4. Playa de Maro, Maro, Málaga

Tunnetusta Nerjan kaupungista kun jatkaa matkaansa provinssin rajamaille Maroon, saa askeltaa rauhassa rannalle, kivisten lahtien villien maisemien halki. Tummahiekkaiset rantapoukamat piiloutuvat kallioseinämien väleihin ja vaikeakulkuisuus pitää ne mukavan rauhallisina.

Suositusta Nerjan kaupungista hieman itään päin löytyy useita suojaisia lahdelmia. (kuva: Triedros)

5. Cala de Pipín, Cangas, Pontevedra

Pontevedran edustalla sijaitsevat Cies-saaret ovat koko ajan tunnetumpi vierailukohde, eräs Galician rannikon pienistä paratiiseista. Sieltä löytyy myös The Guardianin ”maailman parhaaksi rannaksi” nimeämä Rodas. Sitä rauhallisempi paikka on Cala de Pipín, jonka vaalea, hienojakoinen hiekka saa meriveden näyttämään kristallinkirkkaalta.

6. Playa de Langre, Ribamontán al Mar, Kantabria

Luonnon monimuotoisuuden hankaloittama liikkuminen on pitänyt rakennustyömaat poissa Langren rannan läheisyydestä. Suuri uimaranta täyttyy harvoin ihmisistä ja siellä voi kylpeä rantaa huuhtovissa viileissä vesissä luonnonrauhasta nauttien.

Playa de Langre piiloutuu jylhän maiseman suojaan. (kuva: Armando Vallejo Waigand)

7. Playa de Kanala, Arteaga, Biskaja

Biskaja Espanjan pohjoisella rannikolla on kaikenlaisten vesiurheilijoiden suosiossa. Näin myös Kanalan uimarannalla nähdään surffareita ja melojia, mutta se on huomattavasti vähemmän suosittu kuin monet muut seudun playat. Kanalaan laskeudutaan tammimetsän halkaisevia portaita pitkin.

8. Playa de Aguillón, Asturias

Aguillónin ranta Asturiassa sijaitsee keskellä Taramundin aluetta. Tasainen vuoririvistö suojelee villin luonnon keskellä sijaitsevan rannan rauhaa. Playa de Aguillón lukeutuu Asturian tuntemattomiin rantoihin ja sieltä löytyy myös upea, valokuvauksellinen luola.

Talaierin lahdelma edustaa Baleaarien saarten rakastetuinta rantamaisemaa. (kuva: Josefito)

9. Es Talaier, Menorca

Baleaarien saaret tunnetaan turkoosivetisistä poukamistaan, joita eristävät toisistaan usein jylhät kalliot. Saaret ovat täynnä toinen toistaan kauniimpia lahdelmia. Kesäaikaan rannat ovat yleensä tupaten täynnä, mutta Es Talaier on eräs rauhaisimmista paikoista. Etenkin aamulla ja iltamyöhällä siellä saa nauttia maisemista ja tunnelmasta paikan ansaitsemaan tapaan.

10. Playa Bajo el Risco, Lanzarote

Kanariansaarten Lanzarotella on 213 kilometriä rantaviivaa ja joukkoon mahtuu lukuisia salaisia poukamia, joiden äärelle ei autoja saa parkkiin. Eräs villeimmistä on Bajo el Riscon ranta, Famaran jylhien jyrkänteiden suojassa. Paikan päälle pääseminen vaatii vähän vaivaa, mutta perillä voi nauttia luonnonrauhasta meren äärellä.

Lähde: Abc.es, artikkelikuva: Cies-saaret/Juantiagues

Liity keskusteluun