Fitur 2023: Espanjan suurin kansainvälinen matkailutapahtuma

Julkaistu: 21.01.2023
AjankohtaistaAjanvieteEläminen ja lomailu

Samanaikaisesti kun Helsingin Messukeskuksessa vietetään Matkamessuja kolmen vuoden tauon jälkeen, Madridin Ifema-messukeskuksessa on käynnissä kansainvälinen Fitur 2023 -matkailumessutapahtuma. Fitur on vuosittainen tapaamispaikka maailman matkailualan ammattilaisille, jossa esitellään alan uusimmat brändit, tuotteet ja trendit sekä hankitaan tärkeitä kontakteja.

Fiturin järjestää messuja ja kongresseja organisoiva Ifema. Fitur-matkailutapahtuma on yhteensä viiden päivän mittainen ja siellä on ohjelmaa ja nähtävää sekä matkailualan ammattilaisille että suurelle yleisölle. Tapahtuma alkoi 18.1. ja jatkuu 22.1. asti. Ensimmäisen kolmen päivän ajan tapahtuma on ollut avoinna ainoastaan ammattilaisille ja viikonloppuna ovet aukeavat myös suurelle yleisölle.

Fitur 2023

Tänä vuonna Fiturin avasivat kansainvälisen turismin elpymisen kunniaksi Espanjan kuningas Felipe VI ja kuningatar Letizia. Tapahtuma järjestetään 43. kerran ja näytteilleasettajia on noin 8500 131:stä maasta. Osallistujamäärän odotetaan nousevan 120 000 ammattilaiseen ja 90 000 yksityishenkilöön. Osallistuminen on mahdollista myös verkon kautta. Tapahtuman kumppanuusmaa on tällä kertaa Guatemala.

Fitur-matkailumessutapahtuma tuo myös merkittävää hyötyä Madridin taloudelle, jonka ennustetaan saavan tuloja yli 400 miljoonaa euroa majoitus-, kuljetus, kauppa-, vapaa-aika ja ravintola- sektoreilla.

Fitur on tapahtumana hyvin monipuolinen. Se tarjoaa virikkeitä sekä massaturismiin että marginaalisemmalle matkailulle. Myös ekologisuudella ja kestävän kehityksen turismilla on tapahtumassa suuri rooli.

Espanjan kuningas Felipe VI ja kuningatar Letizia kiertelivät messualuetta. Kuva IFEMA Madrid.

Fitur 2023 suuremmat pääpaino-osa-alueet ovat FiturTechy, FiturCruises, Fitur LGBT+, Fitur Woman, Fitur Know how & Export, Fitur Screen, Fitur Talent ja Fitur MICE. Lyhyesti kerrottuna osa-alueet koskevat teknologian hyötyjä ja mahdollisuuksia matkailussa, risteilymatkailua, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöasiakkaiden potentiaalia asiakkaana, naisten uramahdollisuuksien parantamista turismisektorilla, turismialan osaamisen jakamista, virtuaalista matkailumarkkinointia sekä turismin alalle kouluttautumista.

Espanjan kaupungit markkinoivat omia vahvuuksiaan

Myös Espanjan eri paikkakunnat osallistuvat aktiivisesti Fituriin. Ne tuovat tapahtuman eri foorumeilla esille omaa matkailustrategiaansa ja vahvuuksiaan.

Benalmádenan kaupunki markkinoi elämänlaatuun liittyviä asioita, kuten hyvää gastronomiaa, urheilumahdollisuuksia, luontoa, rantoja ja vapaa-ajan viettoa auringon alla. Lisäksi painotetaan myös kulttuuri-identiteettiä, hyvää elämänlaatua ja vuoden 2023 tapahtumia. Markkinointi tapahtuu esittelyvideon kautta, jossa paikalliset asukkaat kertovat Arroyo de la Mielistä, Benalmádena Pueblosta ja Benalmádena Costasta.

Espanjan kuningaspari tutustui FITUR-messuilla Andalucían osastoon. Kuva IFEMA Madrid.

Mijas luottaa itsensä esille saamisessa asemaansa historiallistaiteellisena kohteena. Markkinointivideossa näkyvät tyypillisen andalusialaisen kylän elementit, merinäköalalla varustetut vuoristoreitit, ruokakulttuuri ja käsityöt. Mijasin motto on: Mijas, maaseutumainen ja kestävä. Tänä vuonna halutaan korostaa viime aikoina uudelleen tulta saanutta kansainvälistä turismia, joka on jälleen asemoinut Mijasin yhdeksi kansainvälisten matkailijoiden kärkikohteeksi.

Mijas on ollut jo pidempään esillä maaseutumatkailun saralla, sillä vuonna 2021 majoitusportaali clubrural.com julisti sen yhdeksi käyttäjiensä suosimasta 20stä maaseuturannikkokohteesta. Tänä vuonna Mijas myös julistettiin Málagan alueen maaseutumatkailun pääkaupungiksi, jossa on majoitus- ja ravintolapalveluja sekä ostosmahdollisuuksia ympäri vuoden.

Maaseutumatkailun suosio kasvaa Espanjassa

Kiinnostus maaseutumatkailua kohtaa kasvaa Espanjassa koko ajan. Tilastojen mukaan maaseutumatkailu espanjalaisten keskuudessa kasvoi 5 % kahden viimeisen vuoden aikana. Myös vuoden 2022 tulosten, joita ei ole vielä saatu, odotetaan olevan noususuuntaisia.

Tulevaisuudessa alueet ja matkakohteet, joissa voi nauttia rauhallisuudesta ja vähemmästä väkimäärästä, mutta niistä huolimatta hyvästä palvelutasosta, kasvattavat ennusteiden mukaan jatkuvasti suosiotaan.

Lue lisää:
Matkamessuilla luvassa tunnelmaa, makuja ja elämyksiä 20.–22.1.23
Voita lentolahjakortti Espanjaan

ifema.es
diariosur.es
diariosur.es

Pääkuva Ifema Madrid
Teksti Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Voita Finnairin lahjakortti!
Espanja.Comin Matkamessukilpailun pääpalkintona on Finnairin 500 euron lentolahjakortti haluamaasi kohteeseen Espanjassa.
Kilpailuun osallistuminen on helppoa. Tykkää messukilpailuvideosta Facebookissa tai Instagramissa ja kerro kommenteissa, missä päin Espanjaa haluaisit lomailla.
Jaa kilpailu myös ystävillesi. Kilpailu on käynnissä sunnuntaihin 29.1.2023 klo 23.59 saakka.
Kilpailun säännöt voit lukea artikkelistamme: Voita lentolahjakortti Espanjaan

Jaa:

Uusi junayhteys vie patikoijat suoraan Caminito del Rey -reitille

Matkamessuilla luvassa tunnelmaa, makuja ja elämyksiä 20.–22.1.23