Vertaa asuntoja

Flamencotanssia parhaimmillaan – katso video

Flamencotanssia parhaimmillaan – katso video

  • 05/05/2021

Sevillan kaupunki Andalusiassa markkinoi itseään flamencotanssin syntymäpaikkana, mikä näkyy myös kulttuuritarjonnassa ympäri vuoden. Syksyisin Sevillassa järjestetään vuorovuosittain festivaali Septiembre es Flamenco sekä legendaarinen, kuukauden kestävä ja maailman suurimpana flamencotapahtumana mainostettu Bienal de Flamenco.

Ensimmäinen Bienal de Flamenco järjestettiin Sevillassa vuonna 1980, ja siitä lähtien se on koonnut flamencon suuria nimiä yhteen joka toinen vuosi – aina parillisina vuosina. Vuonna 2015 tapahtuma sai rinnalleen ”Flamencon syyskuun”, josta päästään nauttimaan parittomina vuosina.

Vuonna 2021 on siis vuorossa näistä jälkimmäinen. Tarkkoja päivämääriä ei ole vielä julkistettu, mutta festivaali ajoittuu elo–syyskuun vaihteeseen ja juhlahumua kestää kahden viikon ajan.

Viikkojen aikana nähdään ja kuullaan flamencon parhaita tanssijoita, laulajia, kitaristeja ja muusikkoja lukuisissa eri puolella järjestettävissä konserteissa ja esiintymisissä. Kaupungin teattereissa ja auditorioissa järjestetään myös kursseja, työpajoja ja konferensseja aiheen tiimoilta.

Katso alta Canal Andalucía Flamencon upea, flamencotanssiin keskittyvä dokumentti tapahtumasta. Videon alussa esitellään tapahtumaa puolentoista minuutin ajan ja sen jälkeen ohjelma tarjoaa useiden tunnettujen tanssijoiden henkeäsalpaavia esityksiä. Helmojaan heiluttelevat ja kantojaan kopistelevat videolla muun muassa Pastora Galván, Juana la del Pipa, Farruco, Manuel Liñán, Pepe Torres, Carmen Linares, Eduardo Guerrero, Karime Amaya, Paloma Fantova, Jesús Carmona, Adela ja Rafael Campallo, Belén Maya, Remedios Amaya, Antonio Canales sekä Ballet Flamenco de Andalucía.

Artikkelikuva: Belen Maya

Liity keskusteluun