AjankohtaistaAjanvieteTerveys- ja hyvinvointiUusimmat

Fuengirolan Los Pacosiin suunnitteilla jättimäinen vehreä vapaa-ajanalue

Julkaistu: 31.12.2022

Fuengirolan kaupunginvaltuusto on viime aikoina työskennellyt suurien projektien parissa. Lokakuussa esiteltiin virtuaalinen malli uudesta Parque de la Loma -puistosta, joka tulee Avenida de Andalucían ja Arroyo Realin väliin. Myös Los Pacosiin suunnitellaan uutta puistoaluetta.

Parque de la Loman noin 30 000 m2 alueelle tulee urheilutiloja, pyöräkaistoja, lasten alueita sekä vihreitä alueita. Nyt suunnitteilla on myös toinen samantyyppinen projekti vähällä käytöllä olleelle Los Pacosin parque de la Canteralle, jonne luodaan Montaña del Deporte eli urheiluvuori.

Montaña del Deportesta tulee suuri 27 000 neliömetrin alue, joka vastaa kolmea jalkapallokenttää. Se porrastetaan usealle eri tasolle, ja sieltä on luvassa hienot näkymät kaupunkiin ja merelle. Fuengirolan pormestari Ana Mula kertoi, että nyt on kulunut vuosi siitä, kun kahdeksan aluetta koskevaa suunnitelmaa jätettiin kaupunginhallitukselle. Niistä sopivimmaksi valittiin Manuel Navarro Arquitectos -arkkitehtitoimiston luonnos, ja sen muokkaamisesta projektisuunnitelmaksi käytiin julkinen tarjouskilpailu. Seuraavaksi käydään tarjouskilpailu käytännön toteuttamisen osalta.

Fuengirolan pormestari Ana Mula tutustuu Montaña del Deportea koskeviin suunnitelmiin. Kuva Ayuntamiento de Fuengirola.
Mahdollisuus monenlaisiin harrasteisiin

Montaña del Deporten kaikkien yksityiskohtien tarkentumista pitää vielä hieman odotella, mutta kilpailun voittaneen projektin virtuaalisen luonnoksen perusteella voi jo kuvitella hyvin pitkälle, miltä uusi virkistysalue tulee näyttämään. Suunnitteilla on kävelyalueita, lasten leikkialueita sekä kaiken ikäisille sopivia kuntoilu- ja voimistelulaitteita. Lisäksi alueelle tulee pyöräilyreittejä ja luistinratoja ja iso “juoksukäytävä”, jossa voi seurata omia tuloksia. Suunnitelmissa on myös monitoimipelikenttiä esimerkiksi futsalia, koripalloa ja käsipalloa varten, sekä katoksellisia piknik-alueita.

Montaña del Deporten tavoitteena on olla mahdollisimman kiinnostava ja helposti saavutettava virkistäytymisalue kaikenlaisille käyttäjille. Alueelle asennetaan hyvä valaistus, joka toteutetaan todennäköisesti LED-valoilla, ja myös pysäköintialueelle pyritään luomaan helppo pääsy. Tarkoituksena on yhdistää toisiinsa virkistäytymisalueet, uudet kulkuväylät, olemassa oleva luonto ja istutettava kasvillisuus, sekä ennen kaikkea antaa vähällä käytöllä olleelle alueelle uusi tarkoitus.

Tavoitteena puoli miljoonaa neliötä viheraluetta

Fuengirola on asettanut kunnianhimoisen tavoitteen saada kaupungin alueelle puoli miljoonaa neliötä viheralueita. Tavoite pyritään saavuttamaan asteittain esimerkiksi elvyttämällä kaupungin puistoja, kuten parque Castaño ja parque del Rosario. Mukana tavoitteessa ovat tietysti myös pian toteutettava Parque de la Loma sekä Parque Natural de Fuengirola, jonka 12 000 m2 laajamittaiseen kunnostamiseen kohdennettiin 2,5 miljoonaa euroa tämän vuoden marraskuussa.

Lue lisää
Fuengirolaan tulee ilmaisia busseja vuoden alusta
Fuengirola lisää turvallisuutta mittaamalla äänenvoimakkuutta ja asentamalla kameroita julkisille paikoille

Lähde
diariosur.es
Pääkuva Ayuntamiento de Fuengirola

Teksti Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Campo de Criptanan kylä on täynnä tuulimyllyjä

Uudenvuoden perinteitä Espanjassa ja muualla